Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да мушкатле "преживе" ваш одлазак на одмор? 5 начина да остану неговане и током нередовног заливања

Мушкатле су релативно једноставне за одржавање. Оне су толерантне на сушу и не захтевају превише пажње, што их чини идеалним за почетнике у баштованству.

1721049468_shutterstock_2010518699.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Међутим, ако идете на годишњи одмор, треба предузети неколико корака да бисте сачували мушкатле док вас нема.

1. Заливање 

Добро залијте биљке пре него што одете. Мушкатле више воле суву земљу, али им је потребно довољно воде да преживе док вас нема.

2. Промена положаја

Преместите мушкатле на место где неће бити изложене директном сунцу. Кад буду у сенци, вода ће мање испаравати из земље, биљке ће остати хидриране дуже време.

3. Груписање биљака

Ставите све своје биљке на једно место и пребаците их у сенку. Заједно ће стварати микроклиму која може помоћи у очувању влаге.

4. Малч

Баш као ште леје у башти могу прекрити малчом, тако можете и да прекријете земљу у саксијама - користите борову кору, каменчиће.

5. Скраћивање

Сигурно редовно орезујете мушкатле да бисте уклонили прецветале пупољке, Међутим, ако идете на годишњи одмор, можете и да их мало радикалније скратите да би се биљка мање исцрпљивала током периода проређеног заливања.

На крају, идеално је ако можете да замолите пријатеље или комшије да залију ваше цвеће. Међутим, све ове мере припреме могу и те како да помогну - мораће да дођу можда свега пар пута док сте ви одсутни, а будући да су све саксије једна уз другу, биће им потребно дамо неколико минута да их залију.

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas