Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХАЈДУЧКА ТРАВА ЈАЧА ТЕЛО И ЧУВА ЗДРАВЉЕ: Мелем за цело тело, а уље можете да направите и сами (РЕЦЕПТ)

Хајдучка трава сасвим оправдава своје име, јер јача организам.

1719477258_7b4977dd69f6d6185543344b9c746bbed68edb1d.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ова бројна лековита својства заслужна су што хајдучица има велико поверење у народу, па нема домаћинства које ову биљку нема.

Хајдуци, по којима је и добила име, увек су са собом носили фино самлевене и на ситно просејане листове хајдучке траве, које су стављали у разне мелеме и тако превијали своје ране.

Танини и етерично уље, које садржи хајдучка трава, спречавају гнојење рана и помажу да оне брзо зацеле, а самим тим ублажавају и бол.

Мање је познато да је хајдучка трава одлична у заштити коже од сунчевих зрака. Зато њено етерично уље улази у састав козметичких препарата за сунчање.

Рецепт за уље од хајдучке траве

Уље од хајдучице можете да направите и сами. У литар уља од кукурузних клица ставите 100 грама ситно здробљеног осушеног листа хајдучице, боцу затворите алуминијумском фолијом, умотајте је у чисту крпу и ставите у лонац, а на дно лонца поставите дебљи слој чистих крпа. Кувајте тако да вода благо кључа три сата. Када се вода у лонцу охлади, извадите боцу и уз помоћ газе процедите уље. Сипајте га у мање боце и добро затворите. Овако припремљено уље користите за заштиту коже.

(Новости)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas