Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНА СРЕЋНОГ БРАКА: Три особине које имају сви СРЕЋНО ОЖЕЊЕНИ МУШКАРЦИ

Истина је да је брак тежак и да захтева константан рад, труд и компромис, али понекад, чак ни тада нема гаранција.

1729325029_9dd2b2fd0f9dcc3d599ba7aa95d826e9c8919819.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ипак, није све тако црно. Многи људи уживају у срећним и успешним браковима и везама, а када је реч о мушкарцима, постоје неке особине које деле сви мушкарци који су у срећним везама и браковима. А то је кроз године и године рада с брачним паровима научила породична психотерапеуткиња Фран Валфиш.

Самосвесни су

Способност разумевања и прихватања себе кључна је ставка у сваком браку. Као прво, када је неко способан да јасно разуме и изрази своје мисли и осећања, тада ће га и партнер боље разумети.

Уз то, такве особе такође имају бољу свест о сопственој склоности да, рецимо, у неким ситуацијама постану одбрамбене, и неће тако брзо окривити другога за своје навике и поступке.

Ради се о томе да разумеју сами себе и своје поступке, а у браку је то од пресудне важности.

Добро комуницирају

Добра комуникација укључује и разговор о осећањима, посебно када дође до неких несугласица у браку.

Наравно, то је лакше рећи него учинити, а када дође до неслагања и тензије међу партнерима почињу да расту, већини људи је тешко да слушају без прекидања, осуђивања или окривљавања друге особе.

У тим тренуцима важно је застати и добро искомуницирати сваки проблем јер, како Валфиш каже, „разговор је лепак који повезује односе и људе“.

Разумеју своју партнерку

Валфиш каже да мушкарцима у успешним браковима треба времена да науче и разумеју како се њихове жене осећају и реагују и како оне виде свет.

То ће можда потрајати, и притом ће вероватно правити грешке и учити из њих, али на крају ће научити шта нервира њихове партнерке, а шта их усрећује.

А оно најважније – они се труде да разумеју своју партнерку и колико год им понекад можда било тешко, они никада не одустају.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas