Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Путујете авионим са бебом? Ево шта би требало да знате

Уколико треба да путујете са бебом авионом, ево неколико савета који ће помоћи да вам тај пут буде пријатнији.

1719057512_shutterstock_361224737.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако сте испланирали летовање, а сада се питате како ћете извести путовање авионом са бебом, не брините, доносимо вам неколико савета који ће тај пут учинити пријатнијим, и вама и беби.

Када беба сме да лети авионом

Не постоји нека званична граница када беба сме да лети авионом, али Америчка академија за педијатрију не саветује да новорођенчад путују авионом одмах после рођења, ако то баш није неопходно. Разлог томе је што лет авионом повећава ризик од инфекција, а новорођене бебе немају развијен имуни систем.

Свакако, ако је ваша беба мала, најбоље је да се посаветујете са својим педијатром о путовању, који ће вам можда саветовати неке вакцине у зависности од тога где путујете.

Савети за лет авионом са бебом

Мала припрема пре одласка на овакво путовање учиниће вам лет пријатнијим, зато ево савета који ће вам помоћи.

Обезбедите место

Уколико сте у могућности, купите карту и за бебу, како би имала своје седиште. Понесите ауто-седиште у којем ће беба боравити на свом месту у авиону, безбедније је, а и вама ће бити лакше, пише wхаттоеxпецт.цом, додајући да обавезно проверите да ли је седиште намењено и за коришћење у авиону.

Припремите течност

Иначе постоје правила о количини течности која се носи, али ношење млечне формуле, измузеног мајчиног млека или сока не подлеже тим правилима уколико је дете млађе од две године, мада је најбоље да то пре путовања проверите са авиокомпанијом којом ћете путовати.

Избегните досаду при укрцавању

Добро испланирајте укрцавање – највероватније ће вам дати предност са бебом при уласку у авион, али ћете се онда наћи у ситуацији да морате да седите и забаваљте бебу док се сви остали путници укрцају. Уколико не путујете сами већ са партнером или неким другим, најбоље је да се он укрца са ручним пртљагом, док ви још мало прошетате са бебом по терминалу.

Спакујте нешто за забаву

Понесите неколико омиљених играчака, а пожељно је и неку нову, да бисте забављали бебу током лета.

Понесите храну за бебу

У зависности од тога ког је узраста дете, понесите млеко или неке кашице, све је то углавном дозвољено да се унесе у авион – опет, да бисте избегли непријатности, најбоље је да проверите са авиокомпанијом којом путујете.

Олакшајте беби притисак у ушима

Највећи притисак у ушима путници авиона осећају при полетању и слетању авиона, а гутање може да помогне да се то ублажи. Зато је савет да испланирате да бебу храните управо када авион полеће и слеће.

Вежите ствари

Све бебине ствари које можете, вежите за нешто – играчке, цуцле и слично – како бисте избегли да се сагињете и скупљате ствари с пода. Свакако не желите да беби дајете у руке играчку која је завршила на поду авиона.

Бебе и путовање авионом могу да буду изазовна комбинација, али када све што можете испланирате унапред и будете припремљени, извесно је да ће лет бити пријатнији.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas