Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИГРА

Посветите се деци за празнике, биће одушевљена овом ИГРОМ: Потребни су вам папир и фломастери да направите ЧЕТИРИ ВОЈВОДЕ

Довољан је један фломастер и жеља да се цео дан проведе са дететом које ће памтити до краја живота

Igra6.jpg
Фото: А. М.
Oglas
Игра "Четири војводе"
Фото: А. М.

Најлакше се учи уз забаву, па направите друштвену игру на тему школског градива. Један папир из Блока 5, фломастер и фигурице су довољне да дете заједно са родитељем осмисли игру.

Прочитајте још: ТРИ разлога зашто су БАЈКЕ боље од цртаних филмова

Узмите књигу из историје и одаберите тему. Деца у петом разреду уче Стари век, па би игра на тему Грчко-персијских ратова или пут којим је Ханибал стигао до Рима био добар избор.

Одаберите тему из уџбеника историје и нека дете нацрта мапу.

Шестаци уче Средњи век и крсташки ратови или долазак Османлија у Европу су неке од идеја. Седмацима је најважније да детаљно науче Први и Други српски устанак. Осмаци уче Први и Други светски рат, па је игра попут „Четири војводе“ одлично решење.

Могу и пластичне фигуре
Фото: А. М.
Дете мора активно да учествује, а уколико доноси реквизите и даје идеје - остварен је циљ!

На папиру из Блока 5 треба нацртати мапу и то треба да уради дете, јер на трај начин учи и географију. На мапи са уцртаним већим градовима, рекама и планинама, дете треба да нацрта и кругове по којима ће се пиони кретати, укључујући старт и крај. Кругова не би смело да буде мање од 20.

Могу и пластични војници
Фото: А. М.
Питања мора да осмисли родитељ према школском градиву и може да их касније додаје.

За то време родитељ пише питања на листићима исте величине. Питања морају да буду из градива и треба да их буде што више. Рецимо, петаке треба питати о минојској култури, оснивање Рима…

Шестацима постављати питања о Карлу Великом и Византији, седмаке ко су биле дахије… Осмацима се могу постављати питања о гвозденом пуку, ко је била Милунка Савић, о Албанској голготи и пробоју Солунског фронта. Питања могу и да се касније дописују, јер је циљ да се цело градиво, уз шалу, прође и што лакше запамти.

Питања из градива
Фото: А. М.

На крају се бирају фигурице које могу бити и обични пиони из „Не љути се човече“, али и фигурице које дете одабере, попут зелених пластичних војника. Или, једноставно, чепови од пластичних флаша.

Фигурице могу да буду и чепови флаша!

Уколико дете учествује у осмишљавању игре и доноси реквизите постигнут је пун погодак.

Прочитајте још: Постоје ТРИ кључне реченице које треба да кажете детету да би постало ГЕНИЈЕ

Правила игре могу да буду једноставна и да се пиони крећу уз бацање коцкице од почетка до краја уз обавезу да играч тачно одговори на питање.

Могу да се додају и поља попут „затвора“ или „враћања на почетак“ уколико одговори погрешно на посебно направљена „тешка“ питања.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas