Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бирате име за бебу? На 3 ставри треба да обратите пажњу

Смишљање имена за бебу је веома леп и тежак задатак јер имена је толико, а ви желите неко које одговра баш вашем малишану.

1717407246_shutterstock_763102015-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 Томе треба приступити на један озбиљан начин ако имамо на уму да ће дете целог живота носити своје име, па нико не жели да се оно тога стиди.

Стручњак Лорна Марш из "Бејби центра" дала је мамама и татама савет на које три ствари да обрате пажњу када бирају име за дете.

1. Размислите како звучи име

Размислите о томе да ли ће име о којем размишљате пристајати детету и када порасте, као и како ће звучати када га изговарате у различитим ситуацијама. Такође, не заборавите да уз име увек изговорите и презиме, како бисте видели да ли се уклапа – неко име је лепо само по себи, али уз одређена презимена звучи потпуно другачије.

2. Размислите да ли је популарно

Савет стручњака је да не бирате баш она најпопуларнија имена која ће имати много деце, али одлука је свакако на вама. Такође, не треба ни да бежите од класичних имена, каже Лорна Марш.

Њен савет је свакако да нађете баланс који вама одговара између популарних и класичних имена.

3. Размислите о надимцима

Пре него што се одлучите за име, размислите и о томе какав надимак може да се да на основу њега. Понекад због тога може да настане задиркивање међу децом или можда постоји шанса да дете добије надимак који се вама не свиђа – на пример, многе Марије људи зову Маја или Мара.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas