Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Значење боја према ФЕНГ ШУИ принципима: Које позивају на благостање, а које на љубав?

Боја је изузетно важан аспект фенг шуија и повезана је са многим фенг шуи принципима.

1721916348_shutterstock_1105805627.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Боја је један од многих алата које фенг шуи практичари користе када прилагођавају енергију простора. Боја има велики утицај на то како се осец́амо, а такође је и један од најједноставнијих начина да промени изглед просторијама у којима боравимо. 

Било да фарбате зид, додајете ново уметничко дело или мењате јастук, играње бојама може бити лак и забаван начин да промените енергију у вашем дому.

Постоји неколико начина да приступите боји из перспективе фенг шуија. Различите боје такође имају различите културне асоцијације и лична значења, а важно је узети у обзир и те ствари када бирате боје за свој дом.

Бела

Представља страну јанга у Таи Ки-у, или јин-јанг симболу. Бела је такође повезана са металним елементом, који представља менталну јасноц́у, продуктивност и завршетак. Повезан је са дечијим подручјем на мапи фенг шуи багуа.

Црна

Ако је бела одсуство боје, црна је збир свих боја. То је такође јин страна симбола Таи Ки. У многим културама, црна боја је повезана са тамнијим темама, али у фенг шуију има позитивнију везу. Црна такође представља елемент воде, који је повезан са миром и мудрошц́у. Повезана је са каријером на мапи фенг шуи багуа. Уопштено говорец́и, црна је сјајна акцентна боја са којом ц́ете унети безвременску елеганцију у ваш дом.

Сива

Сива је комбинација црне и беле,  али је такође повезана са сопственим делом мапе фенг шуи багуа која вам помаже да се повежете са корисним људима у животу, пише Тхе Спруце.

Плава

Фенг схуи значење плаве се мења у зависности од тона. На пример, блуз средњих тонова представља елемент дрвета. Дрво је повезано са растом, виталношц́у и саосец́ањем. Дубока, поноц́но плава која је скоро црна повезује се са дубоким, тамним воденим елементом. У многим азијским културама одређене нијансе плаве су повезане са тугом. У будизму, плава је повезана са благостањем. Плава је такође повезана са областима породице и знања на мапи фенг шуи багуа.

Зелена

Зелена је фенг схуи боја обнове, свеже енергије и регенерације. Када радите са зеленом бојом, важно је имати најмање неколико различитих нијанси како би се максимизирали енергетски ефекти фенг шуија. Зелена је повезана са породичним подручјем на мапи фенг шуи багуа. Ова боја може бити укључена у ваш дом са акцентима за куц́ни декор или чак са живом зеленом биљком!

Црвена

У фенг шуију, црвена је боја која замењује све друге. То је најмоц́нија боја у фенг шуију и сматра се веома повољном. Црвена се често користи за заштиту и чишц́ење куц́е или енергије особе. Најбоље је избегавати велике количине црвене у просторима који су намењени опуштању, као што су спавац́е собе. Црвена је такође боја елемента ватре и области славе на мапи фенг шуи багуа, која је повезана са видљивошц́у, инспирацијом и јасноц́ом.

Розе

Розе је деликатна боја у фенг шуију која је повезана са подручјем партнерства и љубави на мапи багуа. То је боја која се користи за активирање самољубља, мекоц́е и привлачења везе.

Браон

Земљани тонови попут браон боје уносе земљани елемент у ваш дом. Елемент земље се односи на уземљење, стабилност и бригу о себи. Смеђи дрвени подови или намештај су диван начин да је унесете у свој дом.

Жута

У зависности од ситуације, жута нас може подсетити на топлу, блиставу сунчеву светлост или бујну, оксидовану земљу. То је боја елемента земље и подручја здравља (или центра) фенг шуи багуа карте.  Жута такође симболизује и висок положај и понизност.

Наранџаста

Као и плава, фенг схуи значење наранџе се мења у зависности од тона. Комбинација је жуте и црвене боје што значи да има моц́ црвене и стабилност жуте. То такође значи да може да се крец́е између елемента земље или елемента ватре.

Љубичаста

Од лаванде до богатијих тонова патлиџана, љубичаста је повезана са племенитошц́у и богатством. То је боја која изазива поштовање и може се користити да повежете свој чи са моц́и, просперитетом и обиљем. Дубоко црвена која прелази у љубичасту је веома повољна боја, која симболизује богатство и моц́. Као комбинација ватрене црвене и хладне плаве, може позвати на хармонију и равнотежу, пише Тхе Спруце.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas