Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Температура на којој није препоручњиво да перете гардеробу: Стручњаци кажу да нећете уклонити мрље и убити све бактерије

Ево на којој температури не треба да перете веш

1710166067_Ftoo-Shutterstock-ves-masina.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Прање веша на 40 степени у машини за прање веша може бити бескорисно, па чак и штетно за вашу одећу.

Пре прања обично проверавамо етикете на новој одец́и, а ако је температура изнад 40 степени, гардеробу без оклевања стављамо у веш машину. Па, то не би требало да радите, упозоравају стручњаци.

Прање на 40 степени не само да може бити бескорисно, вец́ може и оштетити вашу одец́у.

Зашто се не препоручује прање на 40 степени у машини за прање веша?

Упркос чињеници да вода на овој температури није баш топла и погодна је за вец́ину материјала, морац́ете да користите више детерџента да бисте уклонили све мрље. То може довести до хабања тканине, док с друге стране није много економично.

Морац́ете да оперете вишак детерџента, али то опет доводи до хабања тканине.

Прање на 40 степени не уништава бактерије, за ово су потребне више температуре.

Многе мрље не могу да се перу на 40 степени, па ц́е вам можда требати други циклус, што опет повец́ава трошкове и лоше утиче на одец́у.

Осим тога, стручњаци не препоручују сваки пут прање на брзом програму. Ако мењате блузе, кошуље и мајице свакодневно, пре него што поприми друге мирисе, то је одлично.

Брзи циклус прања је дизајниран за прање таквих одевних предмета. Међутим, ако треба да оперете изношену одец́у, боље је да користите програм са вишом температуром. Што је вода топлија, прање је ефикасније.

Приликом прања постељине и пешкира препоручује се да увек изаберете температуру од најмање 60 степени. Ово је важно јер у хладнијој води гриње и клице могу остати живе, што може довести до алергијских реакција.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas