Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СРЕДИТЕ КУХИЊУ ПО ФЕНГ ШУИЈУ: Ове ствари морате да сакријете

Кухиња је просторија која је огледало наше свакодневице и вреве, а уз ове фенг шуи савете могуће је у њу унети дозу смирености и лакоће.

1725011732_shutterstock_2400207769.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Кухиња је место где кувамо и чувамо храну и место где хранимо себе и своју породицу. То је такође место где се одвија алхемија претварањем састојака у храну и стога представља наше здравље, ресурсе и просперитет. Није шала да је здравље наше богатство, објашњава стручњакиња за фенг шуи Анђи Чо. Иако тога можда нисмо свесни, наши животи у журби често одражавају у нашем кућном окружењу, а како летња лагодност бледи, почиње талас анксиозности, посебно за родитеље, пише Wелл+Гоод.

Ево 5 савета који ће вам бити јако корисни ове јесени.

1. Очистите радне површине


Ништа не умањује расположење као повратак кући у кухињу са прљавим радним површинама пуним насумичних предмета. „Важно је приметити шта превиђате када је посреди фенг шуи“, каже Чо. Одржавањем радних површина чистим, већа је вероватноћа да ће вам кухиња донети осећај лакоће, а не анксиозности или фрустрације.

Ако имате тенденцију да на својим тезгама прикажете неколико уређаја за кување, рецимо блендер, фритезу и лонац, корисно је да наведете шта редовно користите, а остало одложите у ормарић.

2. Сакријте ножеве


Једна фенг шуи грешка коју многи људи несвесно праве годинама јесте да увек држе куварски нож на дасци за сечење, чак и након што је опрана.

„У фенг шуију, оштри предмети попут ножева представљају ша или енергију која црпи живот, па је најбоље да их сакријете“, каже  Лаура Серано, сертификована фенг шуи мајсторица.

3. Истакните јутарње намере


Фенг шуи се не односи увек на физичку праксу чишћења, организовања и украшавања, може се односити и на дневне ритуале. Чо препоручује да истакнете свесну јутарњу намеру у вашој кухињи како бисте исправно започели дан.

„Сваког јутра када одете да загрејете воду за чај или кафу, можете створити тренутак за себе тако што ћете свесно изабрати начин на који желите да вам дан прође, а затим проћи кроз остатак дана са овом намером “, каже она.

4. Додајте живе биљке


Било да се ради о цвећу, вашем омиљеном сукуленту или било којој другој биљци коју волите, уношење живописног зеленила у вашу кухињу је одличан начин да практикујете фенг шуи.

„Живе зелене биљке су елемент дрвета и дају вашој кухињи љубазност, раст и флексибилност. Биљке такође има додатну предност јер су као комплимент вашем кувању", додаје Чо. Међутим, уверите се да су ове биљке здраве и успешне или могу имати супротан енергетски ефекат.

5. Изложите воће


Осим што дају естетски пријатан ефекат на радној површини, воће не само да повећава шансе да посегнете за здравом ужином, већ и дозвољавате моћима фенг шуија да преузму предност.

„Изложите 3, 6, 8 или 9 поморанџи или било које друго воће у чинију одједном“, каже Серано.

У фенг шуију број 3 значи живети радостан живот, 6 значи срећу, 8 обиље, а 9 дуговечност.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas