Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРИРОДНА ЗАМЕНА ЗА ОМЕКШИВАЧ: Ваша одећа ће бити мирисна и мекана данима

Ево који састојци вам могу помоћи у томе

1706781375_Foto-Shuttertsockodeca.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Омекшивач је свачији омиљени део прања веша: он пружа тканинама мекоћу и предиван мирис, али обично уз то обилује вештачким супстанцама.

Ако желите да пробате неку здравију опцију, вреди пробати неку од све популарнијих алтернатива за омекшивач.

Сирће

Познато је да сирће има широку примену и ван кухиње, посебно у дезинфекцији и у комбинацији са содом бикарбоном, а корисно је то што се оно може употребити и уместо омекшивача.

Све врсте сирћета су добра алтернатива, а најбољи избор су јабуково и дестиловано бело сирће. Све што је потребно јесте да у преграду за омекшивач сипате 3 кашике сирћета, а ни случајно не претерујте јер ће се онда осећати прејак мирис у вешу.

Етерична уља

Дестиловани мириси који имају врло концентрисану и значајну количину активних састојака одлично су решење уколико желите да избегнете употребу омекшивача.

Помешајте 2-3 кашике етеричног уља по жељи с 2 шоље сирћета и добро их промешајте. Ова мешавина може да се користи као класични омекшивач или да се њом напрска машина за сушење пре употребе.

Сода бикарбона

Кад ставите одећу у машину, поспите је половином шоље соде бикарбоне и завртите бубањ неколико пута тако да се распореди свуда, па оперите програмом који вам је потребан.

Сода бикарбона ће спречити да се одећа „укочи“ и смањиће статички електрицитет, а уз то ће уклонити непријатне мирисе и одржати боју светлије одеће.

Балзам за косу

Да би овај трик функционисао, морате да користите и сирће и воду.

Убаците левак у велику боцу, па сипајте 6 шољица воде, па 3 шоље сирћета и потом 2 шоље балзама за косу. Нежно промешајте (никако не тресите јер ће почети да пени снажно). Најбоље је користити органски балзам са што мање хемикалија.

Сипајте у количини коју бисте користили да сипате омекшивач и пустите веш-машину да обави своју магију.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas