Испробајте овај трик и посуђе ће вам засијати
Један од најгорих послова након кувања је прање посуђа, а понекад се догоди да нам шерпе и тигањи приликом кувања загоре, што додатно отежава посао. Ипак, то и не мора да буде тако напоран и заморан задатак. Помоћу производа које већ имате у кући можете сјајно очистити своје загорело посуђе, пише Тхе Сун.
Со
Поспите обилну количину соли у средину тигања и мокрим сунђером утрљајте сол у загореле трагове. За мрље са стране или дна тигања, користите крупну со и лимун. Тигањ поспите крупном соли, а лимун исеците на пола. Затим једном половином лимуна утрљајте со у тигањ. Након тога је оперите као иначе и готови сте.
Сода бикарбона
Помешајте кашичицу соде бикарбоне с мало воде да добијете пасту. Нанесите пасту на тигањ и оставите да одстоји 10-15 минута пре него што је изрибате сунђером. Ако су мрље тврдокорније, можете додати мало сирћета.
Таблета за машину за прање судова
Напуните тигањ водом и додајте таблету за машинско прање судова. Затим лагано загрејте посуду до кључања и пажљиво рибајте.
Како очистити загорелу шерпу?
Један од најлакших начина да очистите загорелу шерпу је да је напуните водом с мало течности за прање посуђа и загрејете на шпорету пет минута. Како вода постаје топлија, помоћи ће у уклањању мрља без да превише рибате четком.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ