Може вам бити више него корисна
Ако сте љубитељ киселих краставаца, вероватно сте се питали шта урадити када завршите с теглом и морате одлучити шта ћете учинити са остатком сока. Иако је многима прва помисао да га проспу – постоји много начина за поновно коришћење ове течности.
Можда ћете се изненадити да сок од киселих краставаца има неке прилично занимљиве здравствене предности, што је разлог више да га још боље искористите.
Вода од киселих краставаца може се искористити за прављење умака, маринада, а неретко се препоручује самостално испијање ове течности због бројних добробити по организам.
Компоненте сока од краставаца помажу у балансирању шећера у крви, побољшању нивоа холестерола и регулисању високог крвног притиска. Такође, ако је ваш сок од киселих краставаца ферментисан, а не конзервисан, добијате додатне предности.
Ако поново користите сок од киселих краставаца купљен у продавници, велике су шансе да ће трајати дуже од домаћег сока од киселих краставаца, због конзерванса комерцијалног квалитета.
Кисело поврће
Остатак сока од сланих киселих краставаца савршен је за прављење нових киселих краставаца или другог укисељеног поврћа. Исеците краставце и друго поврће по жељи – додајте их у теглу и будите креативни.
Ово је сјајан начин да искористите додатне комаде поврћа из других јела, као што је салата. Али немојте додавати додатну течност, јер ће то пореметити киселост и сланост, што утиче и на укус и на способност кисељења.
Замена за сирће
Само неколико кашика ароматичне течности од киселих краставаца може различите рецепте брзо учинити укуснијим. Користите остатак сока од киселих краставаца уместо (или као додатак) сирћету и соли у рецептима за кромпир салату или друга јела по жељи.
Прочитајте још: Запалите лист ЛОВОРА у свом дому и изненадићете се ПОЗИТИВНИМ ЕФЕКТИМА по све укућане
Маринада за месо
Већина маринада за омекшавање меса садржи кључне састојке попут сирћета и соли. Додавање намирница попут белог лука, соли, бибера па чак и мало шећера побољшава укус и крајњи резултат. Како сок од киселих краставаца може бити замена за сирће, истовремено може послужити као састојак у маринади.
Коктели
Додајте кашику или две остатка сока од киселих краставаца у жељени коктел за “слани ударац” и сигурно другачији укус од оног на који сте навикли.
Сос за помфрит
Направите сопствени сос за помфрит (али и друга јела) овако: 2 кашике мајонеза, 1 кашика кечапа, 1/2 кашичице белог лука у праху и 1 кашика сока од киселих краставаца. Добро промешајте и уживајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ