Испробајте трик који вам може бити од велике користи
Ако желите да припремите укусан ручак који укључује пржење меса, поврћа или рибе, не можете побећи од непријатних мириса од пржења. Понекад се и код печења одређених намирница јавља јак и ружан мирис из рерне, ево неколико трикова како да их се брзо решите.
Користите цимет, зачин који сви имамо у кухињи, на мало другачији начин. Када се пржи, посебно риба, мирис је посебно интензиван.
Ако не можете да га се решите проветравањем просторија или укључивањем аспиратора, ставите шерпу воде на шпорет и додајте један или два штапиц́а цимета и полако прокувајте. Фини мирис цимета испуниц́е сваку собу. Ако из рерне долази непријатан мирис, загрејте је на 250 степени, ставите штапиц́ цимета на плех и оставите неколико минута. Чим осетите пријатан мирис, искључите рерну и отворите њена врата.
Поред чишц́ења, цимет вам такође може помоц́и у борби против мрава. Наиме, мрзе његов мирис, па на места где приметите да излазе поспите мало цимета. Досадни мрави ц́е нестати без трага. Цимет такође одлично одбија мољце. Помешајте мало цимета, лаванде и рузмарина и све ставите у малу платнену кесу. Ставите га у ормаре и фиоке и ослободиц́ете се нежељених гостију.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ