Ово су седам најчешћих извора буђи у кухињи које морате редовно чистити
Буђ у кухињи је веома честа појава, али увек можете да је избегнете правилним и редовним одржавањем ове просторије.
Постоје најчешћи извори буђи који захтевају детаљно чишћење барем неколико пута у току године.
Свакако вреди да одвојите време за детаљно чишћење како не бисте дошли у ситуацију да вам буђ направи велику штету у кухињи.
Ево који су најчешћи извори буђи:
1. Испод фрижидера
Веома мало људи током чишћења кухиње помера фрижидер и чисти простор испод њега, али тамо заправо могу да се “сакрију” разне врсте буђи. Померајте фрижидер најмање два до три пута у току године и детаљно очистите зидове и под око њега.
Прочитајте још: Очистите ТЕПИХ као професионалци: Све састојке већ имате код куће
2. Одводи
Ако се не одржавају редовно, одводи за воду и смеће могу бити прави мали расадници буђи. Одржаваћете чистоћу одвода ако једном недељно саспете 3-4 шоље сирћета које ће спречити настанак нове и очистити постојећу буђ.
3. Канте за смеће
За почетак, саветујемо вам да не купујете превелике канте за смеће. Идеална величина канте је она у коју стане смеће од само једног дана и коју ћете морати празнити на дневној бази. На тај начин спречићете настанак буђи на том месту.
4. Унутрашњост фрижидера
Не дозволите да вам храна превише дуго стоји у фрижидеру, редовно прегледавајте шта је добро, а шта је за бацити. Одредите један дан у недељи када ће прегледавати фрижидер. Покварене намирнице могу утицати на развој буђи, а то никако не желите посебно тамо где је храна.
Прочитајте још: ПЕТ собних биљака које по ФЕНГ ШУИЈУ терају негативну енергију: Једна вам може помоћи да привучете БОГАТСТВО ако ставите новчић у саксију
5. Канта за компост
Ако сте баштован и поседујете канту у којој скупљате компост, имајте на уму да је то један од највећих извора буђи. Канту за компост увек држите поклопљену или још боље, избаците је из кухиње.
6. Покварено воће и поврће
Ништа горе нема од иструнулог кромпира или воћа и зато као и код фрижидера, редовно прегледавајте шта то више није за употребу и проверите да ли је место на ком чувате намирнице можда превише топло и пребаците их на неко хладније.
7. Даске за резање
На даскама за резање се буђ створи брзо и лако, а то ћете избећи ако их након сваке употребе будете правилно чистили и дезинфиковали.
Бонус видео: