Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

МУШКАТЛЕ су најбољи избор за ваше терасе, а свака боја носи посебну СИМБОЛИКУ

Уколико сте у недоумици које цвеће да одаберете за вашу терасу, мушкатле су најбољи избор

1653254889_flowers-g336bda90d_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Мушкатле су украсне биљке које воде порекло из Јужне Африке и препознатљиве су по тиме што производе прелепо, нежно цвеће различитих боја и облика. Мушкатла је идеалан избор да освежите ваш кућни простор или врт. Ова биљка не захтева посебне третмане и обавезе у одржавању.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Мушкатле су веома једноставне када је нега у питању без пуно захтева за своје власнике!

Заливајте мушкатле ујутру! Након садње, цвеће треба заливати млазом воде или наводњавањем, водећи рачуна да лишће остане суво. Мушкатле узгајане у саксији треба заливати чим се земља осуши на врху, недостатак воде може проузроковати пожутеле листове, али подстиче цветање.

Према старом веровању, мушкатле доносе срећу, па се многи одлучују на ово цвеће због његове богате симболике

Мушкатле успевају на пуном сунцу, али се веома добро развијају и у хладу. Неке сорте највише толеришу положаје у хладовини, барем током најтоплијих делова дана. У случају да се ове биљке узгајају у пластеницима или поред прозора окренутих према југу, требало би да буду у хладовини за време великих температура током дана.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Коју симболику носе мушкатле?

Према старом веровању, мушкатле доносе срећу, па се многи одлучују на ово цвеће због његове богате симболике. Ево неких веровања према боји мушкатле:

Бела мушкатла – некада се веровало да бела боја овог цвећа одбија змије, па су сађене у двориштима, како би кућа била заштићена. Сматра се, такође, да промовишу плодности.

Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?

Црвена мушкатла – сматра се заштитним цветом који симболизује добро здравље.

Ружичаста мушкатла – најчешће се користе у љубавним чаролијама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas