Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико често треба да мењате ЗАВЕСУ за туш кабину? Одговор ће вас изненадити

Свакако морате да мењате завесу с времена на време, чак и ако је марљиво перете

1717929415_shutterstock_1137302603.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најважније је одржавати чистоћу у купатилу. То је мали простор препун влаге, а да не спомињемо бактерије, мртве ц́елије коже и друге клице. Туш кабине су посебно жариште буђи и гљивица, које се често налазе на мокрим завесама за туширање.

Брига о одржавању чистоће завесе за туш не само да спречава ширење буђи, вец́ и спречава оне ружне ружичасте и црне мрље. Па како да знате када је време да замените стару завесу за нову?

Стручњаци су поделили своје мишљење. Наставите да читате како бисте открили када је време да замените своју завесу у туш кабини.

Колико често треба да мењате завесу за туш кабину

Неки тушеви су опремљени једном водоотпорном завесом, док други имају и завесу и гуму. Гума обично задржава воду у кади док штеди завесу од прскања. У сваком случају, Даница Карсон, суоснивач блога ,,Тхе Унцлуттеред Лифе“, каже да постоји рок трајања на тканини која додирује вашу кабину.

„Овај одговор шокира људе. Вец́ина произвођача препоручује да мењате завесу сваких шест месеци“, каже Карсон. „Веома је важно да редовно мењате завесу, посебно ако патите од хроничне болести или аутоимуног стања.

Карсон указује на смернице Кливлендске клинике, која такође препоручује замену завесе сваких шест месеци до годину дана.

Фактори које треба узети у обзир

Учесталост прања

Свакако морате да мењате завесу с времена на време, чак и ако је марљиво перете. Ипак, учесталост прања може помоц́и да се продужи њен живот.

„У идеалном случају, требало би да редовно перете завесе у туш кабини“, објашњава Карсон. ,,Сви се слажу да је треба прати најмање једном месечно, и мењати сваких шест месеци.“

Сушење

Да ли много људи користи ваш туш из дана у дан? Ако ваша завеса за туширање нема довољно времена да се потпуно осуши – и ако је ваше купатило често влажно – вец́а је вероватноц́а да ц́е појавити буђ.

,,То зависи од тога колико често се користи туш кабина и да ли се довољно осуши између туширања“, каже Дулуде. Размислите о промени завесе пре шест месеци ако је завеса константно влажна након употребе.

Видљиви трагови

Буђ се појављује у разним бојама. Одмах замените завесу ако видите велике мрље ружичасте, наранџасте, црвене или црне у близини дна облоге, преноси Реал Симпле.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas