Након Божића ближи нам се и Српска Нова година, а ваша природна јелка ће бити свежа, мирисна и без опалих иглица.
Новогодишња и празнична идила не би се у потпуности могла замислити у дому у коме није окићена бајковита јелка, па се у последњих 15 година све ћешће животни простор декорише вештачким јелкама, с обзиром на то да је прихваћено мишљење да је много исплативија солуција, али и има мање места за спремања и опадање иглица.
Али ниједна вештачка јелка не може надоместити топлину, празнични мирис бора и атмоферу коју ће вам у дом унети природна јелка са бусеном коју касније можете засадити у свом дворишту, поклонити пријатељима или расандику.
Прочитајте још: Припазите на "КВРГЕ ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА" на јелкама, јер могу да НАПРАВЕ ХАОС у дому (ФОТО)
Здрава садница са бусеном у кућним условима би као окићена јелка могла да преживи 20 и више дана, уколико је правилно негујете.
У готово свим овим расадницима тренутно постоји понуда четинарских садница које су наменски произведене у сврху новогодишњих јелки. Најчешће врсте које се бирају јесу:
- обична јела
- обична смрча
- дугоигличава јела
- бодљикава смрча
- сребрна смрча
- панчићева оморика
Уколико сте се ове године одлучили за ову природну јелку доносимо вам трик који ће помоћи да она остане што дуже зелена и свежа.
Како да јелка што дуже остане свежа?
Потребно вам је: две чаше газираног сока од лимуна, чаша воде и пола шоље охлађеног чаја од коприве.
Помешајте састојке наведеним редоследом и сипајте у стаклену боцу. Добро промућкајте, па овом мешавином заливајте јелку неколико дана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ