Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФЕНГ ШУИ савети за срећу у кући: Ево од чега би требало да кренете?

Не постоји ништа чему се интензивније тежи од среће и склада у кући.

1722256808_shutterstock_1978839782.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Све чиме се бавимо и шта стварамо усмерено је ка том једном циљу – стварању хармоније у породичном окружењу. Без тога нема истинске среће, ни задовољства. Отварајући се све више ка источњачким утицајима и култури, западни свет је прихватио Фенг Шуи методе, и њихово позитивно деловање у бројним сферама свог живота.

Ова древна кинеска вештина, заправо је феномен који је могуће обликовати да одговара у потпуности модерном свету, односно да истом да могућност да буде стабилнији, перспективнији и свакако бољи. Модеран Фенг Шуи представља глобално оруђе за рад. Архитекте и дизајнери савремених домова, са задовољством користе принципе Фенг Шуи-а, како би простор у ком се живи и ради претворили у складан, функционалан и продуктиван.

Иако још увек многи Фенг Шуи сматрају компликованим и несавладивим, он се заправо ослања на ваш здрав разум. Већина савета које вам Фенг Шуи може понудити је толико једноставна и смислена, да велики број већ можда несвесно и примењујете у свом оркужењу. Мисија Фенг Шуи методе је заправо балансирање и довођење позитивне енергије у простор у ком боравимо.

Како захваљујући Фенг Шуи методама започети свој пут ка хармонији?

Фенг шуи за улазна врата

Како би позитивна енергија закуцала на ваша врата, морате од њих да почнете. Добар улаз је добар почетак. Према Фенг Шуи методи пут који води до ваших улазних врата мора бити закривљен. Строга права линија није ни мало пожељна. На овај начин се прима добар цхи а лоша енергија остаје напољу. Побрините се такође да ништа не блокира улаз у ваш дом и да су ваша врата увек чиста. Црвена врата позивају просперитет, зелена су за раст, плава нуде опуштање а браон стабилност.

Кућа без нереда

Непотребан неред је веома лош да добар проток енергије. Чак и ако Фенг Шуи није ваша мантра, уколико сте окружени нередом, мале су шансе за добро расположење, стабилне односе у породици и продуктивност на жељеном нивоу. Гомила декора и додатака, такође су нешто што блокира позитивну енергију. Замислите простор испуњен само стварима које вам заиста требају, оним које користите и придржавајте се тога. Замените било шта што је сломљено или покварено, јер то указује на лош цхи. Сличан приступ важи и за однос према гардероби. Све што не носите, одбаците и осећаћете се слободније.

Одабир боја за добро расположење

Боја је саставни део дизајна ентеријера и мада нема решења које одговара свима важно је да избор палете боја буде ведар и да одражава добро расположење. Фенг Шуи препоручује да за спаваћу собу користите умирујуће, лагане и спокојне нијансе, уз наговештај природног зеленила. У дневној соби можете користити мало живљи спектар боја, али у сваком случају не више од 3. Превише боја доводи до визуелног загушења што је веома лоше за цхи.

Уклоните предмете који вас спутавају

Не постављајте предмете у вашем дому који вам се чине сувишнима или вас на неки начин спутавају. Чак и ако вам се само чини да им ту можда није место, вероватно је то због тога што инстинктивно примате такву информацију кроз енергетску циркулацију у простору. Не дозволите да вас предмети око вас асоцирају на лоше успомене. Такође нема смисла поседовати нешто чију вредност не препознајете. Не окружујте себе стварима које нису у складу са вашом природом.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas