Кухињски сунђер важи за један од најпрљавијих предмета
Прање суђа зна да буде веома досадан посао. Спремање једног оброка често резултира пуном судопером. Колико год напорно било, потребно је обратити пажњу и на сунђер. Он важи за један од најпрљавијих предмета, на ком може да се размножи велики број бактерија.
Остаци хране и влажна средина погодују многим штетним микроорганизама. Због тога, након сваког прања требало би да урадите једну ствар како бисте се отарасили остатака хране и смањили проценат бактерија.
Оно што треба да урадите јесте да прво сунђер ставите у посуду и поспете кашичицом соли. Додајте кашику сирћета и на крају кључалу воду.
Оставите тако да стоји 15-20 минута, па сунђер исперите под млазом хладне воде. Тако ће бити спреман за наредно прање, а на овај начин му можете и продужити век трајања.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ