Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 СТВАРИ КОЈЕ УНОСЕ ЛОШУ ЕНЕРГИЈУ У ДОМ: Уклоните их и призовите обиље позитивности и напретка

Фенг схуи наглашава правилно позиционирање светла, намештаја, избор боја у зависности од намене просторије – све у циљу правилног протока енергије.

1721401578_shutterstock_2434496883.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Неке ствари се једноставно сматрају лошим, призивају негативну енергију, црпе позитивну енергију и потребно их је што пре ослободити.

1. Суво, вештачко и увело цвеће

Фенг схуи традиција сматра да је држање сувог цвећа у великој мери недопустиво, јер биљке симболизују раст и просперитет, што свакако не можемо видети на сувом цвећу или биљкама.

Ово укључује потпури, који многи користе као освеживач простора. Ако волите цвеће, набавите нови букет или саксију, јер суво и увело, односно старо цвеће представља устајалу енергију, која вас успорава и враћа назад. Држите своје цвеће близу врата, како би позитивна енергија била појачана током њеног кружења. Суво цвеће ствара лош фенг схуи јер оставља стагнирајућу енергију. Када негде са поносом изложиш суво цвеће, постаје тешко живети у овом тренутку. Можда чезнете за детињством или бившим љубавима. Можда се чак осећате као да вам снага изневерава. Зато би било најбоље да се решите малог букета који сте чували од матуре и уложите у свеж букет.

Биљке у фенг схуију симболизују раст, али само ако расту. Ако ваше кућне биљке умиру, створиће вам проблеме. Можда ће вам бити тешко да устанете ујутру, а можда ћете се осећати уморно и непродуктивно на послу. Ако биљке страдају због ваше непажње, дајте их пажљивијем вртлару и набавите нове, здраве биљке о којима ћете више бринути.

У фенг схуију, вештачко цвеће се сматра сакупљачима прашине и представља мртву, устајалу енергију. Препоручљиво је избацити све пластично или мртво и заменити здравим, живим биљкама и вазама са свежим резаним цвећем. У просторима где немате довољно светла за раст биљака, можете користити свилене биљке и цвеће, јер су направљени од тканине, преноси Сенса.хр.

2. Артикли са истеком рока трајања

Рок трајања хране и лекова је важна ставка у Фенг Схуи концепту. На храну се гледа као на способност појединца да даје и прима љубав, а ако вам је фрижидер пун хране која више није употребљива, ризикујете да уздрмате мир и стабилност својих најмилијих. Такође, након чишћења фрижидера, осетићете мир и спокој.

Фрижидер пун старе, покварене хране може озбиљно оштетити вашу везу. Прегледајте га једном недељно, али не заборавите на ормане и друга места где држите храну. Баците све што није за јело.

Лекови и козметика којима је истекао рок не само да су штетни по здравље, већ су и опасни. Опуштање и опуштање су немогући ако је ваш дом затрпан старим и неупотребљивим препаратима за негу, као и лековима било које врсте. Они садрже токсичну енергију која вам може отежати да се опустите, како физички тако и психички, током вашег одмора.

Зато прођите кроз ормаре и кутије и решите се свих лекова којима је истекао рок трајања. Лакше ћете се ослободити анксиозности и више ћете уживати у слободном времену.

3. Нефункционални апарати

Фенг схуи стручњаци верују да електронски уређаји представљају снагу и моћ.

Покварени, нефункционални уређаји или електроника на крају ће се манифестовати у вашем животу у виду здравствених проблема, неуспешне везе или непријатне ситуације на послу. Или поправите ту технику или је баците.

4. Одређене фотографије

Чак и ако сте у добрим односима са бившим, није здраво да њихове фотографије излажете на видљивим местима. Фотографије саме по себи садрже моћну енергију и имају велики утицај на вашу подсвест.

Ако желите да направите места у свом животу за трајну и здраву љубавну везу, одложите те старе фотографије у албуме или кутије. Биће то симбол ваше жеље за новом везом коју ћете онда лакше привући.

Такође, не стављајте на зидове и рамове слике које асоцирате на нешто тужно, добро сортирајте албуме и дигиталне фотографије, одбаците лоше фотографије и оне које вам се не свиђају. Добро је ставити новије фотографије на зидове и у оквире. Остале изборе чувајте у албумима или дигитално и уживајте у успоменама тако што ћете их листати, на пример, једном годишње.

Избегавајте да стављате своје слике из детињства, слике своје деце, пријатеља и родитеља у своју спаваћу собу, то није добро за ваш љубавни живот. Наравно, ово се не односи на малу децу и бебе које спавају у вашој соби (и вашем кревету) – они би требало да буду ту и добродошли су.

Добро је у спаваћу собу поставити слику себе и партнера, по могућности лепу са венчања преко пута кревета. Добро је ставити неку врсту духовних слика и/или фигура на страну кревета ради заштите и позитивне енергије.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas