Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 важна правила дизајнера ентерија за стварање удобног, али елегантног простора: Ево од чега полазе

Ваша дневна соба је место где сигурно проводите много времена, где се одмарате, дочекујете госте... Зато је важно да дизајн дневне собе буде довољно удобан и пријатан, а истовремено и естетски сређен.

1729334364_shutterstock_1894377529.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Може изгледати као изазов да се постигну оба циља у једном простору, али професионалци у дизајну имају златна правила која поштују да би се то остварило.

Учините своју дневну собу погодном за живот

Ваша дневна соба није нужно место да се одлучите за много деликатних антиквитета и намештаја који се тешко чисти.

- Све прво треба да буде практично и употребљиво, јер ми не правимо музеје - каже Малка Хелфт дијаyнерка за Реал Симпле.

За софу и друге делове намештаја за седење изаберите тканине које могу да издрже хабање - и прескочите белу тканину.

Комбинујте намештај

Дневне собе су визуелно много интересантније када помешате гарнитуре и упарите различите стилове или боје намештаја заједно.

Распоредите намештај даље од зидова

Можда изгледа контраинтуитивно, али боље је да своју собу уредите тако да бар део намештаја не буде у директном контакту са зидом.

- Никада не постављајте намештај уза зид - то увек чини да соба изгледа мање. Оног тренутка када одмакнете софу од зида за стопу, то вам даје илузију дубине, јер видите да је иза вас још простора.

Користите тепих да уоквирите простор за разговор

Тепих чини више од самог додавања сјаја вашој дневној соби, такође може помоц́и да уоквирите простор за разговор и учините га угоднијим.

БОНУС ВИДЕО




 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas