Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНА САВРШЕНОГ ИЗГЛЕДА КАМЕРОН ДИЈАЗ: Глумица у шестој деценији изгледа невероватно - не умива се, доручкује два пута и поштује правило 80/20

Камерон Дијаз поделила воје рутине захваљујући којима изгледа младолико

1725263519_Foto-Profimedia-kameron-dijaz.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Глумица Камерон Дијаз једна је од оних жена које себе стављају на прво место водећи се паролом "ко није за себе није ни за друге". Глумица је лагано загазила у шесту деценију живота и упркос годинама и даље изгледа сјајно.

Она је више пута говорила о својој бјути рутини која јој помаже да своју кожу одржи лепом и да предупреди настанак бора и свега оног од чега се женама "диже коса на глави".

Глумица је често говорила о томе како се негује и храни, а једном приликом открила је да је након што је прешла половину тридесетих, постала је свеснија важности уравнотежене исхране и од тада једе много здравије него пре.

- Већину тога што једем сама скувам. Волим да кувам и уживам у куповини хране, јер добре исхране нема без труда. Најлакше је јести ван куће - каже глумица.

Што се тиче дневне рутине, за себе каже да је јутарњи протеински тип и да су јој потребна два обилна доручка.

- Чим се пробудим, обавезно морам нешто да поједем. То је обично кајгана или јаја на око на тосту. Често једем и авокадо, јабуку с маслацем од бадема и зобену кашу. Ако ми прија, поједем чак и пилетину - каже она.

То јој даје енергију која јој је потребна за почетак дана који подразумева тренинг, који јој помаже да остане у супер форми.

Током јутра Камерон највише ужива у пилатесу, аеробном и тренингу снаге. Комбинује тренинг високог интензитета и мало одмора. Хода 30 секунди, затим трчи 60 и тако наизменично око 20 минута. За снагу највише ради чучњеве и диже тегове.

Кад заврши са вежбањем припрема себи други доручак, јер је важно да тада да организму оно што му треба за изградњу мишића, а то су протеини. Тај други оброк је најчешће пилетина, житарице и печено поврће.

- За вечеру преко недеље највише волим да скувам домаћу супу од меса и поврћа. Узмем све што нађем у фрижидеру и ставим у лонац - каже Камерон, преноси Глоссy.

Камерон је искључива по питању грицкања између оброка. То не ради никада, јер јој је главни оброк толико јак да нема потребу да једе било шта између. Њена филозофија животне хармоније темељи се на четири ставке које су међусобно повезане.

- То су исхрана, добар сан, физичка активност, која није само одлазак у теретану, него и свакодневно кретање. У шетњи најбоље отпуштамо стрес - признала је глумица за стране медије.

Ипак, за њу је врло важно направити баланс између физичко и духовног.

- Највише ме опуштају вечере или роштиљ с пријатељима. Тад поједем и нешто нездраво или висококалорично, попут бифтека, али то није важно. С времена на време треба се опустити и приуштити себи нешто по вољи, нарочито у друштву пријатеља - напомиње.

Мир проналази и у медитацији коју практикује једном дневно. Тврди да јој само двадесет минута медитације даје потребну енергију.

Приликом припреме хране у јело додајте своје омиљене зачине, лимун, бели лук, маслиново уље, со и оригано. Ове зачине воли јер могу да се ставе готово уз све и да не покваре гастрономски ужитак. Иако можда сад мислите да она једе само неку лагану храну изненадићете се кад чујете које је њено омиљено јело - то су јагњећи котлети.

- Једноставно их је направити. Чаролија је у мери зачина и времену које одстоји у маринади. Затим их испечем на роштиљу како би се сочно карамелизовали - каже и присећа се како се у њеној породици уз свако јело служило бео пиринач, јер јој је отац био Кубанац.

Један дан недељно, најчешће недељу увече посвети спремању фрижидера и полице са месом, воћем, поврћем... У недељу увече увек мора имати добро напуњен фрижидер. У животу и исхрани најважнија јој је равнотежа.

- Следим правило 80/20, што значи да 80 посто хране која се једе буде здрава и храњива, а 20 посто масна, слатка или слана храна за којом жудите - каже глумица.

У својој књизи у којој говори о здравој исхрани, лепоти и вежбању она је поделила савете, а један од њих изненадио је многе.

— Буквално последња ствар о којој мислим на дневном нивоу или можда чак ниједном у току дана јесте то како изгледам. Не радим ништа по том питању. Никад се ни не умивам!

Камерон је данас веома успешна, одиграла је велики број маестралних улога, а публика је воли и због њеног шарма и смисла за хумор. У јавности се често појављује без шминке не марећи за коментаре јавности. Противница је данашњег тренда који налаже да жена треба да изгледају што млађе.

- Лепота долази са сазревањем. Важно је осећати се добро и бити срећан - закључује.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas