Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Погледајте како да ПОСВЕТЛИТЕ КОСУ НА СУНЦУ: Извуците природне праменове

Уколико нисте знали, коу можете да посветлите и потамните без употребе хемије, и то посебно током лета. Испробајте биљке којима можете да посветлите и потамните косу.

1721993921_shutterstock_2162665501--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Коса лети захтева посебну негу и заштиту. Уколико желите да направите паузу од хемијског третирања косе фарбом и хидрогеном, испробајте ове алтернативе из природе. Чајевима или растворима од биљака можете да просветлите боју косе за неколико тонова и да добијете лепе и сјајне тамније преливе, посебно у летњој сезони.

Уколико имате смеђу косу и желите да уживате у светлијој нијанси, сигурно ћете бити пријатно изненађени ефектима ових биљака. Ако сте већ фарбали косу у тамнију боју, можда нећете имати исте резултате.

Биљке које посветљују косу


Камилица

Када се чај од камилице нанесе на косу, посебно када је изложена сунцу, може постепено да је посветли, дајући јој сјај и златне одсјаје. То је нежна и ефикасна метода, идеална за жене с плавом или светлосмеђом косом.

Скувајте неколико кашика сувих цветова камилице у води и оставите да се чај охлади. Нанесите течност на косу и останите на сунцу око сат времена. Поновите поступак два пута недељно и имаћете видљиве резултате.

Корен рабарбаре

Рабарбара се традиционално користи да коси да златни одсјај. Корен ове биљке садржи оксалате који могу посветлити боју косе и пружити топлу, златну нијансу.

Скувајте корен рабарбаре у води и оставите да се течност охлади. Нанесите раствор на косу и оставите да делује сат времена, па добро исперите. Поновите два пута недељно.

Биљке које помажу да потамните боју косе
Ако имате пуно седе косе, ове природне методе вам можда неће помоћи да покријете све власи. Ипак, покушајте, јер сваки прамен косе другачије реагује и можда ћете постићи уједначену боју.

Жалфија

Жалфија је позната по својим својствима да потамњује косу и традиционално се користи за потамњивање седе косе и давање интензивније боје смеђој или црној коси.

Листове жалфије скувајте у води и оставите да се чај охлади. Нанесите течност на косу и оставите да делује 30-60 минута. Добро исперите. Поновите два пута недељно за видљиве резултате.

Листови ораха

Садрже танине и друга једињења која могу обојити косу у тамносмеђу нијансу. Они се традиционално користе да потамне косу и да јој дају сјај. Чај од лишћа ораха може помоћи да се постепено затвори боја косе, што је идеално за особе са смеђом или кестењастом косом. Поред тога, листови ораха имају антисептичка и антигљивична својства, помажу у одржавању здравља коже главе и спречавању перути.

Шаку листова ораха кувајте у литру воде 15-20 минута. Пустите да се охлади и процедите. Нанесите чај на чисту косу, пазећи да равномерно покријете све праменове косе. Пустите да делује сат времена. За боље резултате можете покрити косу капом за туширање.

Ефекти излагања сунцу након природног фарбања


Посветљивање боје


У случају одређених биљака које се користе за фарбање косе, попут камилице или лимуна, излагање сунцу може интензивирати процес посветљивања боје косе, дајући јој златни одсјај и природан сјај.
Поправљање боје
Излагање сунцу може помоћи да поправите боју када се фарбате природно. На пример, боја добијена листовима ораха може постати живахнија и постојанија када је фарбана коса изложена сунцу у кратком периоду.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas