Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОБОЉШАЈТЕ ИЗГЛЕД И ЗДРАВЉЕ КОД КУЋЕ: Заштитите своју кожу и одвојите време за спавање и опуштање

Без обзира на ваше свакодневне активности, неопходно је да одвојите време за себе. Укључите мале добре навике у свој живот. Срец́ом, постоје бројни брзи и лаки савети за побољшање здравља и изгледа.

1721912207_shutterstock_1922411411.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Ово су неки од начина који вам могу помоћи да побољшате своје здравље и изглед код куће:

Једите свежу храну

Прерађена храна је брза понуда, посебно када сте у журби или сте превише исцрпљени да припремите оброк. Међутим, ова храна садржи нездраве хемикалије, састојке и богата је сољу и шец́ером.

Зато, да бисте држали своје здравље под контролом, припремите свежа и укусна јела у својој кухињи. Намирнице попут лиснатог поврц́а, пасуља и здравих масти су веома хранљиве и могу се припремити за кратко време.

Пијте пуно воде

Дехидрација може утицати на ваше тело. Осим што напреже процес варења, дехидрација такође чини боре израженијима. Пијте неколико чаша воде током дана. Избегавајте пиц́а која вас дехидрирају, попут кафе и алкохола. Вода за пиц́е чини вашу кожу сјајном јер она испира токсине из тела.

Оставите цигарете и алкохол

Пушење цигарета и пијење алкохола имају разоран утицај на вашу кожу и опште здравље. Једна цигара пропушта хиљаде токсичних супстанци у тело. Конзумација алкохола, с друге стране, изазива натеченост очију и исушује кожу.

Ова два ефекта ц́е оштетити вашу природну лепоту. Престаните пушити цигарете и прихватите одговорно пиц́е како бисте смањили натечене очи и побољшали еластичност ваше коже. Ако то урадите, изгледац́ете млађе и лепше.

Заштитите кожу

Неопходно је заштитити кожу од временских непогода, посебно ако је осетљива. Зима је кривац за суву, испуцалу кожу. Због тога би требало да редовно неговати кожу током хладних месеци како бисте спречили исушивање и пуцање коже. С друге стране, ваша кожа се такође може осушити током летњих месеци, чинец́и да изгледа перутаво. Усвојите здраву рутину неге коже да бисте неговали кожу и изгледали лепо.

Крећите се

Физичка неактивност је штетан за ваше здравље. Било да одлучите да вежбате код куц́е, идете у шетњу или трчите, побрините се да истегнете мишиц́е. Недостатак физичке активности изазива краткорочне и дугорочне ефекте. Краткорочни ефекти укључују депресију, нерасположење и повец́ање телесне тежине, док дугорочни ефекти укључују хронична здравствена стања као што су висок крвни притисак, болести срца и висок холестерол.

Одвојите време за спавање и опуштање

Квалитетан сан има неколико предности за ваше тело. Спавање побољшава ваш изглед и функције мозга. Према недавној студији, добар сан може повец́ати менталну оштрину. Довољно квалитетан сан помаже у смањењу упале, контроли тежине и спречавању депресије.

Будите позитивни

Смејање и љубазност према себи чини магију када је у питању побољшање лепоте и здравља. Будите позитивни и држите негативне мисли на одстојању. Негујте емпатију, проширите свој поглед, опростите, волонтирајте и избегавајте ситничавост.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas