Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

О венчаници Кејт Мидлтон се прича и након 13 година, а ове детаље ретко ко зна (ФОТО)

Дана 29. априла 2011. године, Вилијам, принц од Велса, оженио се Катарином, принцезом од Велса, на прелепој церемонији, која је емитована широм света.

1722263638_b14d1eb135f576b0c09c731259b4ba1f031c1ee2.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Како то обично и бива, младина хаљина је била један од фокуса тог дана. Кејт Мидлтон је имала посебно дизајнирану хаљину за свој велики дан. Венчаницу је дизајнирала Сара Бартон, бивша креативна директорка бренда Алекандер МцКуеен.

О тој чувеној венчаници се говори и 13 година касније, а невесте широм света у њој проналазе инспирацију.

Чланак са веб странице краљевске породице описује детаљи Кејтине хаљине, објашњавају да су она и Бартон сарађивале на дизајну.

- Хаљина оличава безвременско британско умец́е спајајуц́и талентоване и веште израде из целог Уједињеног Краљевства - писало је. Краљевска школа за ручни рад креирала је чипкасте елементе венчанице од енглеске и француске чипке. За то су користили технику Ирисх Царрицкмацросс. Кроз дизајн Кејтине хаљине могу се видети четири цвета направљена од чипке: ружа, чичак, нарцис и детелина, по један цвет за сваку земљу у Великој Британији (Енглеска, Шкотска, Велс и Северна Ирска). Касниеј су та иста четири цвета коришц́ена у хаљинама Кејт и принцезе Шарлоте од Велса за крунисање краља Чарлса, пише Тхе Лист.

Хаљина је била званично спремна ноц́ пре венчања

Тим Краљевске школе за ручни рад извезао је и вео и ципеле принцезе од Велса. Клои Севиџ, једна од кројачица која је радила на изради халојине, је у разговору за Пипл пружила лични увид у процес израде чувене венчанице.

Севиџ је рекла да је последња проба била јутро пре венчања:

- Око 22 сата, Сара Бартон је обавила последњи преглед хаљине, затим смо све пажљиво спаковали и предали момку који је однео хаљину до Кејт. Онда смо отишли ​​у паб на пиц́е! - објаснила је Севиџ.

БОНУС ВИДЕО



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas