Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЕФИКАСНИЈА МЕТОДА ЗА СКИДАЊЕ ШМИНКЕ: Шта подразумева двоструко чишћење лица и због чега ће вам овај савет користити?

Свакодневна рутина умивања у само два корака за добробит здравља коже лица

1716894635_Foto-Shutterstock-skidanje-sminke.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Да ли су нам заиста потребна два средства за чишц́ење лица онда када мислимо да само један може урадити сав посао?

Јесте ли већ наилазиле на савете о томе како нам је неопходно двоструко чишћење, или можда већ примењујете ову рутину? Шта је заправо двоструко чишц́ење?

Двоструко чишц́ење, пре свега, подразумева чишц́ење са - два производа.

Како преноси "дермсторе"  први корак при чишћењу почиње уклањањем тврдокорних дуготрајних или водоотпорних састојака помоц́у емулзије на бази уља и воде.

Два корака дуплог чишћења

Ако користите само уље (кокосово, маслиново, итд.), недостатак емулгатора може да отежати уклањање уља и шминке. А ако на кожи остају масни остаци, остају и нечистоће, тако да чистачи на бази уља могу да додатно запуше поре, уместо да их очисте и да доведу до појаве акни и бубуљица на кожи која је томе склона.

У првом кораку такође можете да очистите лице и са мицеларном водом, млеком и балзамом за чишц́ење. Сва ова средства наносе се на суву кожу и уклањају чврсте састојке без оштец́ења природне баријере влаге ваше коже.

Други корак је нежно прање и чишћење остатка уља и шминке одговарајућом умивалицом. Производ треба да буде лаган и уједно хидратантан и не сме да вам након брисања остави осећај затегнутости на лицу, јер је у том случају преагресиван за вашу кожу и није хидријајући.

Зашто је двоструко чишћење добро?

Ако носите УВ заштиту (СПФ који бисмо сви морали да носимо током целе године као вид заштите од сунца), а као и пудере отпорне на воду или само природни зној - све то је тешко уклонити. Рецимо наведени произдови су масни и отпорни на умивалице, због чега коришћењем уља лакше скидамо са лица сву прљавштину која се накупила током дана.

Заблуда је да је мицеларна вода добра као једина опција код чишћења, јер она мора свакако да се обавезно испере, што значи да после ње и те како следи умивалица и на крају обична вода.

Брисање и сушење

Када већ улажете време у темељно скидање шминке и умивање, скрећемо вам пажњу да је потребно да се посветите и пажљивом - брисању лица.

Наиме, оно не сме да буде преагресивно.

Посебан пешкир за лице ког ћете често да мењате је обавезан, а можда би могли да размислите о томе да пешкире замените - марамица за брисање. Пресавијте марамицу и нежно је утапкавајте како би упила воду док вам се лице не осуши. Након тога мало сачекајте  и потом наставите са својом уобичајеном негом.

(Она.рс)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas