Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

ЧЕТИРИ промене у дневној рутини могу да утичу на СМАЊЕЊЕ ПОДОЧЊАКА

Подочњаци и надутост често могу да буду узроковани животним навикама као што су недостатак сна или лоша исхрана

1655036882_cosmetics-ge70a4b069_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Услед генетских фактора подочњаке често не можемо да избегнемо, али можемо да се потрудимо да их учинимо мање видљивим.

Шта су кесице испод очију?

За разлику од подочњака и натечености, о врец́ицама испод очију се не прича тако често, вероватно зато што су много више ван наше контроле. Врец́е су узроковане масним јастучиц́има испод очију због, највероватније, генетике.

Прочитајте још: Како треба да шминкате ОЧИ ако желите да их нагласите: Савети за различите облике очију (ФОТО)

Дерматолога се слажу да постоји неколико елемената животног стила који који могу да утичу на подочњаке и погоршати оно што је вец́ тамо. Ово укључује спавање и исхрану и лечење алергија. Најбољи начин да се смањи њихов изглед је превенција. Ако желите да спречите да се подочњаци погоршају постоје неки једноставни, природни кораци које можете да укључите у своју рутину неге коже или мале промене у начину живота које можете да направите да бисте видели разлику:

Подржите колаген око очију

Оно штп можете да урадите је да подржите производњу колагена око ока. Ово ц́е помоц́и у спречавању опуштања и промовисати јачу баријеру за младалачки изглед. То можете да учините путем додатака колагена или  коришц́ењем производа са ретинолом.

Шта треба да садржи крема?

Поред производа на бази ретинола, постоји много других сјајних активних серума и крема које могу да помогну у спречавању и побољшању кеса око очију. Поред ретинола, препоручује се и хијалуронску киселину, витамин Ц, витамин Е и кофеин. Пошто недостатак воде може погоршати појаву кесица испод очију, хијалуронска киселина то може да третира тако што везује и задржава воду како би кожа била хидрирана и млада.

Прочитајте још: "Муст хаве" комади овог лета: Уклапају се уз сваку комбинацију, а налазе се у ормарима свих трендсетерки и инфлуенсерки (ФОТО)

СПФ и наочаре за сунце

Иако витамин Е може помоц́и у заштити од УВ зрачења, није довољно да заиста спречи било какву стварну штету. Тако да, нанесете довољно СПФ-а и да носите заштитне наочаре за сунце како бисте успорили опуштање коже око очију.

Смањите унос соли

Ако вам се чини да вам се подочњаци свакодневно погоршавају, обратите пажњу и на исхрану. Велики унос соли може да дехидрира кожу и изазове накупљање течности у целом телу, укључујуц́и и испод очију, пише Минд Бодy Греен.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas