Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 састојка који убрзавају раст косе: Опадање косе може изазвати панику

Пре него што посегнете за првим шампоном са полица, проверите да ли садржи три неопходна састојка која заиста подстичу раст и јачање власи.

1727955177_shutterstock_2489537821.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нема ничег што изазива већу забринутост од губитка или стањивања косе. Када приметимо више длака на четки или у кади, често прво посегнемо за шампонима и серумима који обећавају "чудесне" резултате након неколико прања, без обзира на то да ли је узрок стреса, старење или хормонске промене.

Истина је да се проблем опадања не решава преко ноћи, али важно је знати да производи морају садржати одређене састојке који су заиста ефикасни. У супротном, можете потрошити доста новца без резултата, што води још већој фрустрацији. Због тога стручњаци саветују да пре свега утврдите узрок опадања, а затим пажљиво прочитате етикету шампона и проверите да ли садржи следећа три састојка која су кључна за здрав раст косе, преноси "Wантед".

Биотин

Познат и као витамин Б7, биотин је неопходан за здраву косу. Он побољшава стање власишта, храни длаку и враћа сјај, а такође помаже у повећању густине косе. Уколико желите јачу и гушћу косу, проверите да ли је биотин један од главних састојака шампона који користите.

Саw палметто (Тестераста палма)

Екстракт тестерасте палме помаже у јачању фоликула косе, што резултира мањим опадањем и гушћом косом. Такође, спречава сувоћу власишта, перут и регулише вишак себума, па је идеалан за оне са масном косом. У комбинацији с биотином, може значајно побољшати здравље и дебљину власи.

Кератин

Кератин је протеин који помаже у јачању и заштити косе, дајући јој више волумена. Шампони с кератином јачају фоликуле длаке и помажу код ломљења и пуцања врхова. Редовном употребом, ваша коса постаје глатка, сјајна и отпорна на даља оштећења.

Дакле, приликом следеће куповине шампона, обавезно проверите да ли садржи ове три компоненте – биотин, саw палметто и кератин - јер ће вам управо они помоћи у борби против опадања и стањивања косе.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas