Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 грешке правимо приликом шминкања због којих изгледамо старије: Истичу боре и додају године

Са шминком треба бити пажљив

1722952267_shutterstock_2421745885.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Једна професионална шминкерка тврди да жене због једноставних грешака приликом наношења производа изгледају старије. Алисон Геј, позната као алисонгаyмакеуп на ТикТоку, каже да вероватно радите три велике грешке при наношењу шминке, које ваше лице чине старијим.

1. Превише коректора

Каже да је прва грешка коју људи обично чине коришћење превише коректора. Ако превише нанесете, каже, то ће само резултирати набораном кожом, а осим тога исушиће подочњаке те вам дати изглед као да имате сто година.

Довољно је нанети малу количину коректора у сваки угао ока и користити четкицу за блендирање. Затим нанесите мало спреја за фиксирање како би остало на месту.

2. Погрешно контурисање

Такође, људи често греше приликом контурисања јер неке технике могу да направе лице "спуштеним".

Шминкерка наглашава да морате бити прецизни при одређивању места наношења. Користећи прст, можете тачно одредити где лежи ваша јагодична кост и на то место нанети шминку те је изблендовати. Ово омогућује да шминка изгледа подигнуто и мање оштро.

3. Погрешно наношење руменила

Још једна ствар у којој људи често греше јесте наношење руменила.

Многи кружним покретима четкицом нанесу руменило док се смеју. Међутим, кад опустите лице, образи падају и могу изгледати превише опуштено.

Боље је да прстом нађете јагодичну кост и нанесете производ изнад те линије. Није вам потребна боја по целим образима, пише 24.сата.хр.

(Супер жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas