· · Коментари: 0
ЈЕЗИК ПАСА

Ако пас спусти шапу на вас или се наслони, то има СКРИВЕНО ЗНАЧЕЊЕ: Прочитајте шта вам љубимац поручује

Власници паса више воле своје љубимце него људе, судећи према недавно спроведеном истраживању.

pas-Depositphotos.jpg
Фото: Депоситпхотос

Старају се о својим четвороножним пријатељима као да су им деца, обасипајући их љубављу. Исто је и са "псеће стране" - они штите своје власнике од свега лошег, говорећи им, на посебан начин, да их воле. Одувек сте желели да разумете шта вам ваш крзнаш поручује? Стручњаци су решили да "преведу" невербални језик паса. Основно полазиште је да љубимац шапама штошта поручује, а сасвим недвосмислено да вас воли.

Прочитајте још: Ако вам мачка легне на стомак или главу, не склањајте је јер тиме вам дарује 10 ГОДИНА ЖИВОТА

Када вам приђе и спусти шапу на вас, ставља до знања да вас воли и да цени све што чините за њега. Према истраживањима стручњака за псе, псић вам исто поручује и док, приликом мажења, само покушава да вас додирне шапом. Међутим, понекад шапицама покушава да укаже и на нешто друго.

Пси "читају" људе Фото: Архива Новости

Пси су способни да "читају" и разумеју емоције људи, па ако вам, када сте тужни, љубимац приђе, пружајући вам шапу, он на тај начин жели да вас увери да ће све бити у реду. Уколико вас, пак, претерано зачикава шапицама, то значи да му је потребна ваша пажња и, наравно, играње. Ови племенити четвороношци имају потребе као деца, чак и више од њих. Следе понашање стечено у леглу, по рођењу, када су морали да буду чврсто повезани са породицом и блиски са онима које воле.

Прочитајте још: Пас вам је омиљена животиња? Ево шта то значи

Зато ће понекад, уместо да подигну шапу, покушати да седну тик до вас, ослањајући се целим, или делом тела, на ваше. На тај начин они и буквално показују своју повезаност са вама. Не преостаје вам ништа друго него да их загрлите и држите чврсто уз себе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.