Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Правило 1-1-1" када се чини да је љубав на измаку: Ево шта препоручују психолози

Хармоничан однос у пару захтева равнотежу између наклоности, времена проведеног заједно и личног простора

1729693966_shutterstock_2256157201-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Модеран приступ који ће вам помоћи да пронађете ову равнотежу постао је виралан на ТикТоку, а познат је као "правило 1-1-1".

То правило укључује планирање и посвећивање одређеног времена за јачање везе пара кроз романтичне активности. Свака од три компоненте правила уноси и више интимности у везу, осигуравајући партнерима здрав ритам. Ево шта то тачно подразумева!

1 вече недељно само за вас двоје

Први део "правила 1-1-1” састоји се у томе да се недељно вече посвети романтичном састанку. Ово не мора нужно да буде скупа вечера у ресторану, али може бити било која активност која вас зближава и помаже да проведете квалитетно време заједно. Било да се одлучите за шетњу, филмско вече или опуштену дискусију док уживате у чаши вина на тераси, од суштинске је важности да створите простор где се можете поново повезати и побећи од свакодневне рутине. Ови стални састанци помажу у одржавању романтике и комуникације у вези.

Штавише, студије показују да су партнери који редовно посвећују време таквим састанцима срећнији и имају бољу комуникацију. Ово време може бити посвећено разговору о важним стварима, али и свакодневним бригама, што помаже да се ојача емоционална веза.

1 викенд месечно за романтичне излете

Друга компонента предлаже планирање одмора за викенд сваког месеца. Наравно, све се може прилагодити вашем распореду и потребама. Можете пробати један викенд месечно или један викенд свака три месеца, као што се можете одлучити за туристичку дестинацију или за место близу куће где можете да се искључите од свега.

Основна идеја је да овај мини одмор пружа шансу да се ослободите свакодневног стреса и уживате у заједничким опуштајућим тренуцима. Тако се избегава монотонија и уживате у спонтаности и времену у коме можете да оставите своје свакодневне обавезе.

1 недеља годишње за одмор удвоје

Последњи део подразумева планирање дужег одмора, од једне недеље, једном годишње. Овај одмор је савршена прилика да се поново дубоко повежете, далеко од било какве сметње. Током овог периода, партнери имају прилику да поново открију себе и да се сете разлога зашто су заједно. Провођење недеље опуштања, истраживања и квалитетног времена може вам помоћи да своју везу доведете на нови ниво интимности и блискости.

Добар је тренутак за разговор о будућим плановима, за решавање евентуалних сукоба и једноставно уживање једни у другима. Такви одмори могу ојачати поверење и стабилност у пару, помажући вам да поново откријете себе.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas