Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО НЕ ТРЕБА ДА РАДИТЕ НАКОН СВАЂЕ СА ПАРТНЕРОМ: Ове грешке могу знатно да погоршају ваш однос

Ако је већ дошло до конфликта с партнером, није све изгубљено - свака веза захтева разумевање, комуникацију и стрпљење, те избегавање 6 грешака које парови праве након свађе.

1721905180_shutterstock_85030030.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Свака љубавна веза неминовно укључује и свађе, али начин на који парови решавају сукобе може направити разлику између здраве и токсичне везе. Нажалост, постоје одређене грешке које парови праве након свађе, а те грешке могу значајно погоршати ситуацију.

Ево 6 најчешћих грешака и како их можете избећи!

1. Игнорисање проблема


Највећа грешка је да пар потпуно игнорише проблем и претвара се да се ништа није догодило. Избегавање сукоба може довести до гомилања негодовања и до много већих сукоба у будућности. Важно је отворено и искрено разговарати о томе шта је изазвало свађу и покушати пронаћи средње решење, како би оба партнера била срећна.

2. Неприхватање одговорности


Током свађа, лако је окривити другу особу и одбити да преузмемо одговорност за свој део кривице. Овакав одбрамбени став може спречити решавање сукоба и створити додатне тензије. Препознавање сопствених грешака и преузимање одговорности су суштински кораци за решавање проблема. 

3. Емоционално повлачење


Након свађе, неки партнери се емоционално повлаче, одбијајући да комуницирају или изразе своја осећања. Ово повлачење може створити осећај дистанце и може учинити да се партнер осећа одбаченим. Важно је да оба партнера комуницирају и пружају једно другом емоционалну подршку.

4. Наставак претходних свађа


Понекад се након свађе партнери враћају претходним сукобима, износећи нерешена питања из прошлости. Овај приступ може учинити да се тренутни спор чини још неодољивијим и може спречити решавање садашњег проблема. Важно је да се оба партнера фокусирају на садашњи проблем и избегну изношење прошлих сукоба.

5. Недостатак компромиса


У сваком сукобу, компромис је неопходан. Одбијање компромиса и проналажење решења које задовољава обе стране може продужити сукоб и створити огорченост. Стога је посебно важно да оба партнера размисле о осећањима другог и пронађу праведно решење.

6. Не остављају потребно време за излечење


После свађе, понекад је потребно време да емоционалне ране зарасту. Парови који не дозволе ово потребно време и покушају да се одмах врате у нормалу могу ризиковати да не реше конфликт у потпуности. Важно је дати простор и време за размишљање и лечење пре него што кренете даље.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas