Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЕМОТИВНО ЗАХЛАЂЕЊЕ У ВЕЗИ: Ако страхујете да ћете раскинути са партнером, ово су ствари које ОДМАХ треба да урадите

Ако приметите недостатак подршке, неодобравање или смањење ваших вредности, разумете како је веза оштећена и угрожена. Тада је важно задржати присебност и запамтити да кључ за успешно решавање ове ситуације и надоградњу постојећег односа лежи у разумевању и стабилној комуникацији.

1717936845_2430415_profimedia0548965074_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Почетак припада врло искреном разговору са самим собом. Да ли постоји сценарио у којем су ваши поступци могли утицати на вашег партнера и да ли верујете да то можете да исправите? Ово је прво питање које треба да поставите себи јер је лакше покушати да побољшате себе него да промените неког другог.

Ако сте, с друге стране, доследни, аутентични и искрени према себи и свом партнеру, и верујете да је срж проблема у његовом унутрашњем немиру који вам не комуницира, покушајте да дођете до узрока. Направите листу могућности и размислите како да их решите, а да не изазивате свађу. Најконтроверзније теме оставите за крај разговора јер желите да им се обратите са пажњом и спремношћу да слушате. Не желите да правите дефанзивну, већ аргументовану атмосферу.

Када дефинишете разлоге, понудите подршку, али не очекујте нагле промене у понашању. Вашем партнеру је такође потребно време да обради новодељене информације. Биће му потребан простор у коме се осећа безбедно и где зна како да добије подршку ако и када му затреба. Неке ствари свако мора прво да искуси сам, да би поделио са другима и почео да их мења. А ово је процес који често захтева време. Притисак да се убрза може само да продуби јаз и погорша ситуацију.

Покушајте да емоционално ускладите искуство вашег партнера. Уместо критике која би могла да доведе у питање легитимност његових осећања, ако су истински искрена, покушајте да замислите себе у тој ситуацији и зближите се. Ви, наравно, не можете да осетите сву сложеност, али ћете моћи лакше да препознате када одређена осећања и начини понашања почну да се јављају и боље реагују.

Тек тада ћете моћи поново да почнете да своју везу чините приоритетом. Запамтите своја заједничка интересовања и размислите шта вам тренутно недостаје. Запитајте се како можете учинити живот узбудљивијим и како створити неке нове рутине.

Али не заборавите, веза захтева акцију обе стране, па будите опрезни када улажете себе. Без обзира на то колико је ваш партнер спреман да делује, ви се понашате на начин који бисте и сами желели да доживите, водећи рачуна о времену, потребама и задовољствима која ће вам дати снагу која вам је потребна.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas