Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АКО НЕКОГ ОСВАЈАТЕ, ЕВО НА ЧЕМУ ДА РАДИТЕ: Људи подсвесно процењују 3 особине кад вас први пут сретну

Уколико сте се намерачили да некога освојите на првом састанку, знајте да вас људи подсвесно процењују

1722077029_85263.jfif
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Коначно имате састанак! Спремате се и наоружавате лепотом и храброшћу, важно вам је да заблистате. Без обзира на то колико апликација користите или колико сте пажљиви да све буде перфектно, састанци су за сваког стресни. Упознавање некога и започињање везе јесте изазов, а један део у том изазову обавља и наш мозак.

„Удварање се променило више у последњих 10 година него у последњих 10.000 година. Наши преци су живели на фарми и било је много уговорених бракова, а данас се венчавамо да не бисмо живели сами – и то радимо преко интернета“, каже Хелен Фишер, биолошка антрополошкиња и списатељица.

Са тим увидом, недостатак успеха у забављању може бити последица првог утиска које неко има о вама.

Према поменутој научници, ово су 3 особине које људи подсвесно процењују када вас први пут сретну.

1. Ваши зуби

„Ваши зуби говоре много о томе колико имате година и какво вам је здравље“, каже Фишерова.

У ствари, ваш "зубни идентитет" указује на ваше године, пол, ниво прихода и друштвени статус. Шкргутање зубима, конкретно, указује на психолошке особине, стил живота и личности. На пример, ако пушите, пијете превише кафе или ако у животу имате велику анксиозност, фрустрацију или бес. У тренутку када се насмејете, особа с којом сет изашли ће проценити како изгледају ваши зуби.

У ствари, у студијама је откривено да се људи са белијим зубима доживљавају као поуздани, професионално и финансијски успешни и привлачни. Жути зуби и "ненормални" размаци међу зубима негативно утичу на атрактивност. Ако не нађете срећу у игри освајања, можда је време да одете код зубара или инвестирате у избељивање зуба како би ваш осмех заиста заблистао.

2. Ваша граматика

„Ваша граматика говори много о ваше социолошком миљеу и образовању“, додаје Фишерова.

Многи људи сматрају лошу граматику у профилу за састанке или лично као праву одвратност и мисле да ако не знате разлику између „сумњам“ и „сумљам“, не вреди да губите време. Иако се можда можете осећати лоше ако исправљате нечију граматику, истраживање је показало да то негативно утиче на успех у забављању и целокупну перцепцију особе.

Једна студија је утврдила да 75% мушкараца и 88% жена више воли да неко влада граматиком него да зрачи самопоуздањем; друга студија је показала да мушкарци смањују своје шансе за постизање резултата за 14% када имају граматичке грешке на свом профилу за састанке.

Да бисте повећали своје шансе да оставите добар први утисак, усавршите своје правописне и граматичке вештине. И, ако ништа друго не успе, користите проверу правописа пре него што комуницирате с потенцијалном особом за изласке.

3. Ваше самопоуздање

Антрополошкиња то објашњава на слледећи начин: „Ваше самопоуздање много говори о вашој емоционалној стабилности."
И сасвим је у праву. То како се осећамо у вези са собом може утицати на наше односе. Ако се не осећамо добро у вези са собом, немамо позитивну емоционалну енергију да се фокусирамо на другу особу.

Поред тога, када се не осећамо самопоуздано, то је верзија себе коју представљамо другима. То се другима чини очигледним да се не осећате пријатно у својој кожи и потенцијално немате могућност да останете аутентични. А потенцијални партнер управо то тражи. Имамо бројне специјалне вештине које брзо делују и које нам могу помоћи када некога сретнемо први пут.

„Мозак је веома добро сетован да одмах покуша да процени некога“, каже Фишерова.

На пример, када нисте самоуверени, можете да гризете нокте или имате друге навике које се понављају, као и да избегавате контакт очима, због чега делујете узнемирено и неповерљиво. Дакле, радите на подизању свог самопоуздања полако. Не мењате само оно што осећате о себи, већ и начин на који се представљате другима.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas