Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 знакова који говоре да се вашој вези ближи крај: Ако мушкарац ради ОВО, спреман је да оде заувек

Сваки пар има кризе, што је нормално, али има 5 знакова који тихо вриште да се вашој вези ближи крај и да је ваш партнер спеман да оде.

1723727337_shutterstock_2399030875.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Љубавна веза је комплексна ствар, жива и подложна променама. Психолози идентификују 7 главних фаза односа: заљубљеност, засићеност, гађење, прихватање, поштовање, пријатељство и љубав. Пракса показује да многи се раскидају већ у трећој фази, па стога не успевају сви да у својим животним плановима штриклирају поље "љубав до гроба“.

Понекад осећања бледе код жена, понекад код мушкараца. Пошто је по природи већина припадница лепшег пола осетљивија, много им је лакше да открију прве тужне знаке да је љубави можда крај. Један од најосновнијих сигнала који наговештавају да се партнер охладио јесте невезаност - и емоционална и физичка.

А које још тачке указују на вероватно скори раскид?

1. Партнер вам стално приговара

Упркос чињеници да многи партнери на све могуће начине покушавају да изгладе грубе ивице и избегну свађе, ретко се дешава да се обрачун у потпуности избегне. Према психолозима, ово делимично има своје предности. У најмању руку, јер нам у популарним мелодрамама показују како се страствене свађе развијају у најнезаборавније ноћи, а на максимуму доказују да су обоје спремни да се боре за заједничку срећу.

Али ако је главни провокатор човек који вам, са разлогом или без њега, шаље саркастичне подсмехе и даје разне приговоре, онда то може указивати на то да он уопште не цени ваша осећања. Ваш партнер се не плаши да вас увреди или чак искрено понизи само зато што му више није стало до вас.

2. Недостатак интимног живота

Редован и квалитетан секс је један од најважнијих аспеката живота сваког пара. Стога, ако приметите да ваш партнер избегава физички контакт, избегава наклоност и ни на који начин не показује сексуалну привлачност, онда је то разлог да се запитате да ли су се његова осећања према вама охладила. Ако партнер, који је донедавно редовно преузимао иницијативу за интимност, изненада престане да осећа потребу за вашим присуством, онда је то сигуран знак да је изгубио интересовање за свог сапутника.

3. Партнер је престао да вас гледа у очи

Сигурно знате из прве руке да, када се заљубимо, гледамо се у очи и желимо да скенирамо предмет нашег интересовања до најситнијих детаља. Наше очи не примећују никакве недостатке, претварајући све очигледне недостатке у јединствене украсе. Када љубав прође, ми се, напротив, све више фокусирамо на мане и генерално губимо жељу да разматрамо свог сапутника. Али такво избегавање може указивати на још једну ствар.

Често људи који покушавају да избегну контакт очима покушавају нешто да сакрију, као што је, на пример, превара. Ипак, не узалуд кажу да су очи огледало наше душе, па нам стога могу рећи много више него што бисмо ми сами желели.

4. Нема интересовање за ваш живот

Заљубљени мушкарац ће редовно питати своју сапутницу како је прошао њен дан и да ли је успела да оствари све што је планирала, а такође неће заборавити да провери да ли је све у реду са вама и да ли вам је потребна помоћ у решавању проблема. Осећај присутности и подршке је од суштинског значаја за хармоничан и здрав однос.

Ако је ваш сапутник почео све чешће да заборавља на питања која се тичу вашег живота, и почео да обезвређује све ваше напоре и искуства, онда, највероватније, он више није заинтересован за вас.

5. Емоционална дистанца

Другим речима, то је претходна тачка, али само обрнуто. Ако приметите да је ваш партнер престао да вам прича о свом животу, све више воли да проводи време сам и ређе разговара са вама о било чему (укључујући и заједничке планове који се постепено руше), онда је то сигуран знак да више не види будућност с вама.

Наравно, пре него што донесете закључке, вреди узети у обзир чињеницу да би човек једноставно могао бити веома уморан на послу. Можда сада пролази кроз тежак период у животу, који му извлачи тепих испод ногу. Покушајте да га нежно уведете у разговор и питајте га шта је прави разлог такве дистанце.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas