Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 свађе које већина парова има у првој години брака: Незаобилазне су

Свађе су сасвим нормалан део веза, а касније и бракова...

1718885496_shutterstock_1453141070.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нисмо сви исти и не могу нам се увек поклапати размишљања иако је то у већини случајева тако. Нервоза, стрес и лоша комуникација лако могу довести до свађа, нарочито на почетку брака док се двоје људи не навикне на заједнички живот. Љубав је један велики прогрес на коме се стално мора радити, а свађе су посебан део њега.

Сазнајте кроз којх пет типова свађа сваки брачни пар треба да прође.

Свађа око чистоће

Можда сте се преселили у нови дом. Можда он има навике које вас нервирају, као што је остављање мокрог пешкира на поду купатила након туширања или остављање судова након спремања ручка. Шта год да је проблем, решење је једноставно – комуникацирајте. Ако не будете разговарали о чишћењу и навикама које ваш партнер треба да развије. Што више будете трпели, то ћете све више постајати беснији. Ипак, пробајте да избегнете указивање на проблем у истом тренутку. Направите дистанцу и охладите своја осећања, па после тога укажите на оно што вас иритира.

Свађа око финансија

Чак и ако покушавате да издвајате свој новац за себе, постоје ствари које ће морати заједнички да се среде – од плаћања за реновирање стања, дизање кредита и сличног. Као и код чишћења, покушајте да смирите своја осећања, а онда да изнесете проблем и своја размишљања партнеру. Ипак би требало да у финансијама будете једнаки и да се договарате.

Свађа око његових/ваших родитеља

Иако их волите као да су ваши, не мора да значи да вам некад не иду на живце. Не дозволите да вас избаце из такта и увек радите као тим када се на репертоару недељног ручка нађу доскочице и коментари који вам не пријају.

Свађа око заједничког времена

Медени месец је везан за јединство. Када вам се заврши медени месеx и крене “прави живот” са стресним послом и обавезама који долазе уз њега, нећете толико бити “уједињени” као пре, нити ћете имати превише слободног времена. Зато је потребно да нађете рутину и осмислите план: када ћете излазити негде, колико ћете времена издвајати за заједничке активности и остало. Тако ћете на најбољи начин осетити оно “јединство” и присност коју сте имали на меденом месецу.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas