Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 сигнала да вам неко завиди: Ако поставља шкакљива питања и саветује да се опустите, није вам пријатељ

Научите да препознате знаке зависти и избегавајте љубоморне људе да бисте заштитили своје амбиције и успех. Љубомора је емоција са којом се тешко носити - 10 знакова да је неко јако љубоморан на вас.

1723116411_shutterstock_323832779.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Љубомору није увек лако разумети. Љубомора је сложена и деликатна, а произилази из дубоких емоција и сумње у себе. Нико не жели да буде љубоморна особа. Многи љубоморни људи доживљавају значајна осећања стида и разочарања за које не желе да други знају. Веома је тешко отворено разговарати са људима о њиховом љубоморном понашању.

Постоји много разлога зашто би неко могао бити љубоморан на вас. Можда су љубоморни на ваш успех, јер желе да постигну оно што сте постигли. Њихова љубомора се манифестује кроз снажне негативне емоција као што су мржња и бес. Чак и ако нисте учинили ништа лоше, неко ће можда покушати да вам уништи живот јер га подсећате на нешто што им се не свиђа код себе. Опасно је проводити време са веома љубоморним људима. Њихове скривене жеље могу помутити њихов здрав разум, наводећи их да нападају оне око себе, попут вас.

Ово је 10 најчешћих знакова да је неко јако љубоморан на вас.

1. Трују ваше снове

Љубоморни људи желе да сумњате у себе. Они желе да испуне ваш ум несигурношћу и сумњом - што више сумњате у себе, мања је вероватноћа да ћете остварити своје амбиције. Љубоморни људи снижавају ваше циљеве и трују ваше снове. Ако им изнесете своје планове за будућност, они ће вас можда уверити да нису вредни да их следите.

2. Гаје скривено непријатељство

Многи љубоморни људи прикривају своја осећања површном љубазношћу. Претварају се да су ваши пријатељи. Дају вам комплименте и говоре вам колико цене ваше пријатељство. Али чим изађете из собе, њихово понашање се мења. Ако нешто постигнете, они могу умањити ваш успех и преузети заслуге за то. Прави пријатељи вас воле без обзира да ли сте у близини или не. Свако ко постане непријатељски расположен у вашем одсуству није тако пријатељски настројен као што изгледа.

3. Намерно вас саботирају

Када је неко љубоморан на вас, користи прилику да саботира ваш успех. Ако питате тог "пријатеља" за савет, а он је потајно љубоморан на вас, уместо да размисли о вашем проблему и да добар савет, он вас води у погрешном правцу. Каже да успорите или се опустите. Можда ће вас одвратити од велике прилике. Неко ко вам намерно даје лош савет саботира ваш живот.

4. Игра понижења

Љубоморни људи чине све да изгледате лоше. Желе да вам униште репутацију, па проналазе начине да вас понизе или осрамоте пред другим људима. Могу да исмеју вашу несигурност или да вас доведу у непријатне ситуације, стално причају приче о вашим грешкама да би сви знали у тренутку када сте нешто погрешили. За њих је свака срамотна прича златни рудник јер добијају ударац од ваших неуспеха.

5. Опсесивно се фиксира на сваки детаљ

Ако је неко љубоморан, можда ћете приметити да често гледа у вашем правцу. Изгледа да се фиксирају на сваки ваш покрет. Они обраћају велику пажњу на оно што носите. Сећају се са ким разговарате, чак и ако нису били део разговора. Другим речима, ова особа је необично прилагођена вашим навикама и понашању. Зашто? Зато што је љубоморна на вас, можда до тачке опсесивности.

6. Има ефекат осредњости

Већина људи, када се нечим поноси, не треба да се хвали или претерује. Њихова достигнућа говоре сама за себе. Љубоморни људи, с друге стране, стално надувавају своја достигнућа. Хвале се сваком ситницом коју постигну.

7. Копање по прљавом вешу

Да ли познајете некога ко често поставља незгодна питања? То је јасан знак да је неко љубоморан на вас. Када људи искусе јака осећања зависти, често покушавају да уђу дубље у ваш лични свет. Желе да знају ваше тајне, грешке и срамотне приче. Траже сочне детаље, постављају незгодна питања и гурају више него што бисте желели. Свака тајна коју сазнају је прилика да вас понизе.

8. Имају токсичне двоструке стандарде

Ово је чудан двоструки стандард љубоморних људи. Када ви урадите нешто погрешно, понашају се као да сте уништили свој живот - преувеличавају ваше грешке и стално говоре о њима и сваку прилику користе да вас постиде, набијају вам кривицу и понижење. Али када говоре о сопственим грешкама, проналазе изговоре. Свесно или несвесно, прецењују ваше грешке и потцењују своје, а тако покушавају да изједначе шансе.

9. Провоцирају реакције

Љубоморни људи желе да вас виде под стресом. Они уживају у томе што вас чине нервозним и притискају ваша дугмад. Можда их чујете како говоре нешто да бисте добили реакцију. Ако неко притисне ваша дугмад, нека прођу његови коментари. Останите мирни и гарантовано ћете их излудети.

10. Краду вам пажњу и успех

Љубоморни људи не могу бити срећни због ваших достигнућа. Дубоко у себи, они не желе да успете, а сигурно не желе да други славе ваш успех. Зато чине све што могу да вам украду пажњу. Када поделите добре вести, они умањују важност ваших достигнућа и скрећу пажњу на себе.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas