Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧУДО У ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: У манастиру забележена НЕОБЈАШЊИВА СИТУАЦИЈА НА МАЛУ ГОСПОЈИНУ (ВИДЕО)

У манастиру Високи Дечани догодила се својевремено невероватна ситуација на Малу Госпојину, а да не постоји снимак, нико не би могао да поверује.

1726907236_222.jpg
ФОТО: Профимедиа/Википедија
Oglas

Мала Госпојина или Рођење Пресвете Богородице, је црквени и народни празник којим се слави рођење Богородице Марије. Овај празник спада у ред највећих црквених празника. Богородица је рођена у Назарету, од остарелих и праведних родитеља Јоакима и Ане. По оцу и његовим прецима, била је од царског рода Давидовог, а по мајци и њеним прецима, од рода првосвештеничког. Ана је као старица родила кћер Марију, по благослову Божијем.

Обележава се 21. септембра сваке године. Тршка црква и манастир Суводол су јој посвећени. Пресвета Богородица је заступница људи пред Творцем, којој се упућују најтоплије молитве, те је овај дан посебно важан за наш народ.

За овај празник се везују бројна веровања и обичаји, међутим, у манастру Високи Дечани пре две године десила се веома необична ситуација, за коју нико од присутних није имао реално објашњење. Наиме, у православним светињама за вернике СПЦ необјашњива дешавања нису никаква новост, јер су и присуствовали некима од њих.

Посебно сада у ери друштвених мрежа и мобилних телефона, врло је лако забележити сваки момент. Тако су у светињи близу Пећи на Косову и Метохији баш монаси снимили видео који је многе оставио без текста.

Дакле, на празник Рођења Пресвете Богородице на бденију догодило се чудо, лустери су почели да се померају у току молитве, што се јасно види и на следећем снимку:

 

 

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas