Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Углавном правимо 4 грешке када доручкујемо: Већина ово избегава, а не би требало

Научно је доказано да је доручак најважнији оброк у дану и оброк који вам може помоц́и да побољшате своје здравље.

1721047154_shutterstock_2238595855.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи прескоче доручак или изаберу брзи доручак који садржи високе проценте шец́ера и масти. Ево најчешц́их грешака које правимо када доручкујемо.

За почетак, ту је избегавање протеина!

Многи људи немају времена да припремају доручак и зато им је омиљени брзи доручак - шољица кафе и колач у покрету. То је укусна комбинација, али лош део је да овој врсти доручка недостају протеини.

Многа истраживања су показала да доручак богат протеинима успоставља равнотежу нивоа шец́ера у крви и смањује глад. Покушајте да започнете дан са 2 тврдо кувана јаја и јабуком.

Пијемо превише сокова

Сокови могу бити велики извор витамина и минерала, али ако пијете превише сокова током јутра, можете да изазовете неке здравствене проблеме. Нова студија показује да људи који пију превише сока, а не довољно воде током дана, имају повишен крвни притисак.

Узимамо погрешне масти

Позната је чињеница да нашем телу треба одређена количина масти да би могло да функционише. Нутриционисте кажу да углавном људи посегну за засиц́еним мастима које су у ствари лоше за наше здравље. Нутрициониста препоручује доручак богат здравим мастима: јогурт са сецканим орасима.

Користимо вештачке заслађиваче

Студија објављена у часопису "Натуре" показује да вештачки заслађивачи могу да поремете равнотежу бактерија у нашем стомаку. Нутрициониста вам препоручује да пијете кафу без додавања било које врсте заслађивача. Он такође каже да додавање мало цимета у јутарњу кафу може побољшати ваш метаболизам.

Каснимо с дручком

Ако једете доручак пар сати после буђења, ви ц́ете стално бити гладни и потребно вам је много хране да вас засити. Најбоље је доручковати пола сата након буђења, кажу нутриционисти.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas