Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВИ СРБИ ПРАВЕ ИСТУ ГРЕШКУ? Стручњак упозорава да ово није нимало здраво

За многе је јутарња кафа незаменљив ритуал који доноси први талас енергије за почетак дана.

1723974983_shutterstock_1931209805.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Према др Карану Рају, популарном лекару познатом по својим саветима о ТикТоку, можда би требало да преиспитамо тај уобичајени почетак дана. Иако то можда звучи тешко за прихватити, Рај тврди да испијање кафе одмах након буђења није најбољи избор за ваше тело.

Рај, који је стекао милионе пратилаца на ТикТок-у захваљујући својим корисним саветима за здравље, објаснио је на ББЦ Морнинг Ливе да је телу потребно време да се пробуди уз помоћ кортизола, хормона који природно повећава ниво енергије.

Боља опција

Уместо да одмах посегнете за кафом, он саветује да сачекате неколико сати, док нивои кортизола не почну да опадају.

„Пијте кафу усред јутра, када вам опадне природна енергија, да кофеин функционише како треба“, истиче Рај.

Иако су неки од његових савета наишли на отпор, уз коментаре попут: „Не могу да функционишем без јутарње кафе“, многи су подржали овај приступ и чак га препоручили другима. У почетку може бити изазовно, али након почетног периода прилагођавања, они тврде да се осећају много боље, преноси Тхе Сун.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas