Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРИРОДНИ ПИЛИНГ: Нанесите састојак који имате у кухињи и кожа ће бити свежа и затегнута

Природни пилинг нуди многе добробити за здравље лица, а истовремено је једноставан за прављење и јефтин.

1722068411_95482_shutterstock-2455643787_orig.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Природни пилинг за лице који можете направити код куће одлична је опција за одржавање здравља коже. Састојци за пилинг лица су једноставни, а највероватније их можете пронаћи у својој кухињи. Уз то, не морате куповати скупоцене производе који ће вам дати једнако сјајну те меку кожу као и природна алтернатива.

Природни пилинг лица за суву кожу

Природни пилинг за лице служи уклањању одумрлих станица и нечистоћа с лица те спречава зачепљење пора. У случају да осјетите сухоћу и храпавост коже, вријеме је да посегнете за одређеним састојцима у кухињи и сами их смиксате. Исто тако, пилинзи помажу код циркулације. Стимулација површине ваше коже пилинзима за лице може потакнути проток крви те заузврат дати вашој кожи сјај.

Служе и код смањења акни јер уклањају масноће које иначе зачепљују поре. Сматра се да је једном недељно сасвим довољно за наношење пилинга на лице, но то зависи од година, хормона и годишњих доба. Ипак, будите редовни у наношењу јер се на тај начин кожа обнавља и боља је пенетрација пилинга у кожу. Пре наношења самог пилинга за лице, битно је припремити лице и добро га очистити. Но, кожа не мора бити у потпуности сува.

Што се тиче наношења пилинга лица за суву кожу, реч је о врло једноставном процесу.

Кључно је нежно прстима умасирати средство на кожу, примењујући кружне покрете.

Избегавајте подручје око очију, али и агресивне покрете прстима које могу узроковати оштећење површинског слоја те настанак ожиљака.

Након наношења смесе исперите лице и руке.

Природни пилинг лица од кафе

Ова врста природног пилинга за лице је савршена за масну кожу. Кафа доноси многобројне здравствене добробити, понајвише због својих противупалних својстава. Осим уклањања мртвих ћелија коже, кафа помаже при одржавању циркулације и заглађивању коже.

Све састојке помешајте у чинији, а на лицу оставите неколико минута.

Потом исперите лице благим средством за чишћење и нанесите крему за хидратацију.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas