Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоља количина хране за ручак и вечеру: Бићете сити а нећете се прејести

Погледајте коју количину хране треба да садрже ручак и вечера да бисте смршали!

1722678333_shutterstock_2289475639.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Правилна исхрана не значи само одрицање од калорија, већ и уравнотежена исхрана која подржава губитак тежине на добар начин. Ако желите да смршате, водите рачуна да конзумирате све хранљиве материје које су вашем телу потребне. Можете да имате обилнији доручак, како бисте били сигурни да имате добар почетак. Препоручљиво би било да дан започнете протеинима и мастима, који дају осећај ситости неколико сати.

Уравнотежен ручак:
Здрави протеини

Око 100-150 грама протеина, као што су пилећа прса, риба или махунарке. Помаже у одржавању мишићне масе и сагоревању масти.

Сложени угљени хидрати

Око 150-200 грама сложених угљених хидрата, као што су смеђи пиринач, киноа, слатки кромпир или тестенина од целог зрна. Дају сталну енергију и спречавају осећај глади.

Поврће

Половину тањира треба напунити поврћем, пожељно бареним. Богато је влакнима и есенцијалним хранљивим материјама и помаже у контроли апетита.

Здраве масти

Додајте мали део здравих масти, као што је кашика маслиновог уља, авокада или орашастих плодова. Оне доприносе апсорпцији витамина и општем здрављу.

Вечера треба да буде лакша од ручка, али подједнако хранљива, како не би оптерећивала варење пре спавања.

Уравнотежена вечера:
Протеини

Око 80-100 грама немасних протеина, као што су бела риба, пилећа прса или поврће богато протеинима. Они увече подржавају опоравак мишића и одржавају вас ситима.

Лагано поврће

Напуните тањир лаганим поврћем, као што су зелена салата, краставци, парадајз или броколи. Ово је мало калорија, али је богато витаминима и минералима.

Сложени угљени хидрати

Мала количина сложених угљених хидрата, као што је шоља киное од 100 грама, смеђег пиринча или слатког кромпира, помоћи ће вам да се осећате сито без додавања много калорија.

Здраве масти

Додајте малу количину здравих масти, као што је кашика чиа или семенки конопље, или кришка авокада.

Да бисте смршали, важно је да своје тело нахраните есенцијалним хранљивим материјама и да поштујете одговарајуће порције за ручак и вечеру. Баланс између протеина, угљених хидрата, здравих масти и поврћа помоћи ће вам да смршате на добар начин. Користите мање тањире да контролишете порције и избегнете преједање. Пијте довољно воде током дана јер дехидрација може да се помеша са осећајем глади. Будите доследни у исхрани и не стварајте навику да "варате" викендом или увече јер нећете моћи да одржите равнотежу у исхрани.

Мондо 

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas