Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛЕКАРИ КОНАЧНО ОТКРИЛИ: Када је најбоље време да се једе воће, а када да се пије кафа?

Сатница у конзумирању хране може да побољша ваше здравље, те да утиче на правилно апсорбовање витамина и минерала

1724071808_shutterstock_2465335379.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Уколико желите да се исправно храните и водите рачуна о свом телу, прочитајте овај текст јер се у њему налазе смернице када је најбоље конзумирати храну.

1. Како и када јести поврће?

Ако поврће једете пре других намирница из тањира, то ће вам помоћи да дуже останете сити и да смршате.

То је зато што поврц́е садржи влакна која помажу у регулисању шец́ера у крви.

Дијететичарка Керолин Вилијамс каже: „Почевши са поврц́ем и уносом влакана, можете да смањите унос угљених хидрата."

2. Кафу попијте око 11х ујутру

 

Сачекајте неколико сати за своју прву шољицу кафе, када ниво хормона кортизола у вашем телу опадне и осетите пад енергије.

Стручњак за спавање др Дебора Ли је рекла: „Ако се пробудите у 7 ујутро, на пример, своју прву кафу попијте тек око 10 ујутру јер ће она у том времену имати највише користи за вас."

3. Вечерњи оброк нека буде око 17х

Ране вечере подстичу варење и губитак тежине. Од људи са прекомерном тежином се тражило да једу исте оброке у различито време, а Нина Вујовиц́ са Медицинског факултета на Харварду рекла је да је вечера у 17 часова направила "значајну разлику у начину на који сагоревамо калорије и складиштимо масти".

4. Воће пре главног оброка

Слично као и код поврц́а, воће је богато влакнима, па је најбоље јести пре оброка – а не после, као што то често радимо. Ово се посебно односи на јабуке.

Исхрана богата влакнима подстиче производњу хормона који смањује апетит, пептида тирозин тирозина (ПИИ) у делу танког црева познатом као илеум.

Др Аигул Дагбаси је рекао: „Сада разумемо како су дијетална влакна повезана са нижим нивоом глади, у поређењу са исхраном са мало влакана, и да одређена влакна и аминокиселине стимулишу ПИИ.“

5. Жене треба да једу пре тренинга

КОЛИКО се сагорева сало при вежбању зависи од тога да ли једете пре или после тренинга – али прво је најбоље за жене, а друго за мушкарце.

Једно истраживање је показало да су жене које су пиле напитак угљених хидрата пре теретане постигле боље резултате, док су мушкарци прошли боље ако су га попили касније.

Мушкарци имају тенденцију да имају више мишиц́а, који складиште енергију за производњу угљених хидрата, и нец́е сагоревати ове масти ако су попили пиц́е које их вец́ обезбеђује.

Др Адам Колинс, са Универзитета у Сарију, рекао је: „Мушкарци добијају бољи ефекат ако једу после вежбања јер мишиц́и сагоревају више масти."

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas