Ново научно истраживање
Људи који покушавају да изгубе килограме или да одрже здраву тежину једу храну с ограниченом количином намирница. Овакву исхрану тешко је одржати на дуге стазе и због чега се с временом опет угојер.
Прочитајте још: Замените јогурт ЧУДОТВОРНИМ КЕФИРОМ: Јача имуни систем, побољшава пробаву и контролише ДИЈАБЕТЕС
С друге стране, људи који одржавају здраву тежину без одрицања, неисцрпан су извор информација за стручњаке. Стручњаци из Финске проучавали су прехрамбене навике 147 здравих особа са здравом тежином током четири месеца.
Истраживачи на челу с докторком Анном-Лееном Вуоринен открили су да здрави људи за доручак обично једу три врсте намирница.
Воће је био најпопуларнији избор за 51 посто испитаника, млечне производе јело је 41 посто, док је конзумација овсених пахуљица или муслија с хладним млеком одабрало 33 посто особа.
Иако се хлеб и пекарски производи сматрају извором непотребних калорија, чак 32 посто испитаника свој дан почиње овом врстом хране.
Најзанимљивије од свега, само је 26 посто испитаника признало да уз доручак пију каву, док остатак (74 посто) одлази на посао и обавља своје обавезе без кофеинске помоћи.
Прочитајте још: Зашто би требало да сипате куркуму у топлу воду са лимуном? Магичан напитак за мршављење и јачање имунитета (РЕЦЕПТ)
- Уместо ограничавања исхране и избегавања омиљене хране, превелика тежина или гојење може се спречити ако појединац научи да слуша потребе свог организма, а предност да квалитету, а на квантитету оброка - појаснила је резултате истраживања Анна-Леена Вуоринен.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ