Када наше тело уђе у стање ацидозе, оно постаје савршено место за размножавање болести.
Већина житарица, млечних производа, соје и меса су кисели. Кафа, алкохол, високо прерађена храна, рафинисани шећер, замене за шећер и ГМО уља (и ГМО храна у целини) такође су високо кисели. Када једемо (било шта по том питању), кисели отпадни производи настају метаболизмом ове хране. Ови отпадни производи морају бити неутрализирани или излучени - и ту ступа на сцену алкална храна. Она дословно неутрализира киселине нездраве прехране.
Прочитајте још: Седам најздравијих КОНЗЕРВИРАНИХ намирница које треба да имате у својој остави!
Тело које задржи алкалну вредност имаће мање хроничне упале-један од узрока број један готово сваке болести.
12 знакова да је ваше тело превише кисело
- Вишак слузи
- Хронични кашаљ
- Хроничан умор
- Проблеми са синусима
- Остеопороза
- Кардиоваскуларна оштећења узрокована киселим плаковима
- Инфекције бешике и бубрега
- Кожни проблеми попут екцема, акни, осипа и дерматитиса свих врста
- Проблеми са желуцем, укључујући надутост, лоше варење, рефлекс киселине и вишак гасова
- Повећање телесне тежине и/или гојазност
- Дијабетес
- Бол у зглобовима и болови у мишићима
пХ равнотежа у телу
Ево неколико ствари које можете учинити да бисте смањили киселост:
1. Пијте пуно филтриране воде сваки дан (изворска вода је најбоља). То ће помоћи бржем избацивању токсичних материја из тела.
2. Уклоните киселу храну, попут оне горе поменуте. Не морате их уклањати, али њихово смањење је на минимум или неколико пута недељно док не можете потпуно без њих. Избегавајте ГМО храну.
3. Једите више зеленила - зеље невероватно алкализује. Зелени смутији, зелени сокови, салате, било шта!
4. Ваше емоционално стање такође утиче на пХ вашег тела. Бес, страх, озлојеђеност и љубомора производе киселост телесних течности. Бављење медитацијом или јогом помоћи ће вам да се ослободите стреса.
5. Вода са лимуном такође може помоћи у балансирању нивоа киселине!
6. Спавајте довољно.
7. Смањите унос натријума.
8. Почните са вежбањем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ