Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Доктор одговара на питање које се СТИДЕ многи да поставе: Ево колико је НОРМАЛНО да вршите велику нужду

Неко иде пречесто у тоалет, а неко пак веома ретко.

1613394748_Depositphotos_182556520_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Др Зак Тарнер открива да веома често добија питање од својих пацијената колико пута дневно је нормално да врше нужду. 

Прочитајте још: Докторка Тодоровић одговара на питање: Шта значи повишен ЦРП и како се чита анализа крви?

- Долазили су ми престрашени пацијенти мислећи да имају унутрашње крварење јер им је столица црвена, али забораве да нагласе да су јели цвеклу вече пре тога - каже др Тарнер.

Столица може да пружи увид у опште здравље, али не може да да савршену слику.

Углавном, оно што доктор каже о томе колико је пута нормално имати столицу дневно - све зависи.

- Нема конкретног броја, битна је конзистентност. Особа која иде у WЦ три пута дневно током целог живота једнако је здрава као и она која иде једном у два дана. Ако је тај број конзистентан, немате о чему да бринете - поручује лекар.

Прочитајте још: Спавате мање од 6 сати? Стручњаци за сан тврде да ову рутину морате да мењате

Он такође поручује да никада не "пожурујемо" столицу, а даје савет да на шољи увек седимо усправно, а не савијено.

Хранљива влакна су кључна за здраву регулацију црева

Уколико приметите да је столица нередовна, обратите пажњу на исхрану и на физичку активности - то су два главна фактора која на то утичу.

Прочитајте још: Грожђе или ГРОЖЂИЦЕ: Шта је здравије за наш организам, а шта морате ИЗБЕГАВАТИ

Уколико имате нередовне столице, доктор саветује да обратите пажњу на то шта уносите организам и на физичку активност јер су то два главна фактора која могу да утичу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas