Да ли сте и ви љубитељ посољене хране.
Не можемо ни замислити да припремамо храну без соли јер јој она даје укус, али стручњаци кажу како данас људи користе велике количине соли, које не могу бити добре за здравље.
Прочитајте још: Шта све треба да знамо о ВИТАМИНУ Д3? Ево зашто нам је толико потребан
Со је једноставно хемијско једињење које се састоји од позитивно наелектрисаног јона (катион) и негативно наелектрисаног јона (аниона). Со коју обично посипамо по храни је натријум хлорид - НаЦл - и чини храну укусном.
Ружичаста сол, црна со, црвена со и слично добијају своју боју из сиц́ушних, прилично занемарљивих количина минерала
Због тога је прилично важно обратити пажњу на врсту соли назначену у рецепту. Ако рецепт захтева кашику кошер соли, употреба кашике фине морске соли или кухињске соли резултирац́е презачињеним јелом, јер кошер сол има много вец́у кристалну структуру од било које друге две.
Прочитајте још: Да ли сте пробали КЕФИР? Ево зашто га називају НАЈБОЉИМ ПРОБИОТИКОМ
Претеривање с овим зачином може довести до разних здравствених проблема, па стога Светска здравствена организација (WХО) као препоручени дневни унос наводи пет грама. Упозоравају да обратите више пажње кроз које све намирнице уносите со - она је главни састојак многих индустријски произведених јела.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ