Да ли и ви пијуцкате кафу током неколико сати?
Да би кафица имала разбуђујуће дејство, требало би је попити у одређеном временском року
До краја радног времена остало је још неколико сати и већ лагано осећате умор. Посежете за шољицом скуване кафе која вам од јутра стоји на радном столу и питате се да ли после толиког стајања уопште смете да је попијете. Ево одговора на то питање.
1. Шта ако је реч о кафи с млеком
Ако је добро затворено и стављено у фрижидер, млеко може остати свеже и недељу дана након отварања. Ако га пак оставите у кафи (нес или црној) више од неколико сати, скувајте нову кафу.
2. Мења ли се с временом укус
Скувана кафа може да промени укус и након 30 минута, а после тог времена имате отприлике четири сата пре него што се уља која се налазе у кафи покваре, што резултира лошијим укусом овог напитка. Дакле, кафу је најбоље попити до пола сата након кувања.
3. Шта се дешава кад одстоји
Црна кафа је тад сигурна за пиће, мада вероватно неће имати једнако добар укус као кад је тек скувана. Боље је да направите нову, а ако сте баш решени да попијете ту кафу, претходно је загрејте.
(Стил)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ