Одбраните се од сезонских вируса.
Хладни дани нам тек стижу, а са њима долази и време прехлада и сезонских вируса.
Уместо индустријских суплемената и лекова, предлажемо вам да потражите решење у природи, и направите моћан народни лек.
Прочитајте још: БОЛ У ЗГЛОБОВИМА, ГОРУШИЦА, НЕПРИЈАТАН ЗАДАХ: Због чега је све добро пити МЕД и СИРЋЕ
Бели лук је одавно познат по својим невероватним противупалним дејством, а у народу се назива и природним антибиотиком. Такође, мед је један од најздравијих природних производа за организам, тако да ће комбинација белог лука и меда засигурно бити добитна.
Препрека код коришћења белог лука је непријатан мирис и тежак укус, али у комбинацији са медом биће мање љут, и неће јако мирисати.
Бели лук у меду је одлично средство за борбу против вируса, прехлада и грипа, као и јачање имунитета, а припрема се једноставно.
Једну теглу напуните ољуштеним белим луком који сте мало згњечили како би пустио сок, и прелијте домаћим медом. Теглу затворите и одложите на хладно место, али испод ње обавезно ставите тацну, како се мед не би случајно излио. Повремено лагано промућкајте теглу.
За недељу дана појавиће се мехурићи на површини, а ферментација траје око месец дана, и тада можете конзумирати бели лук који ће бити мекши и укуснији.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ