Истраживање аустралијских научника.
Додавање мало цимета исхрани може користити здрављу, показало је истраживање по ком тај зачин снижава температуру у желуцу и помаже пробави.
Аустралијски научници са универзитета РМИТ у Мелбурну спровели су истраживање пробаве свиња уз помоћ капсула које реагирају на гасове.
Према резултатима истраживања објављених у часопису Сциентифиц Репортс укључивање цимета у исхрану животиња може да смањи ниво угљен-диоксида у желуцу хладећи тако њихова тела.
Прочитајте још: Шака овог ВОЋА је кориснија од шаке ЛЕКОВА
Укупно здравље свиња које су јеле храну с додатком цимета побољшало се значајно.
Водитељ истраживања Коурусх Калантар-Задех казао је: "Кад се свиње хране на собној температури расте угљен-диоксид у њиховом желуцу".
Цимет у њиховој исхрани смањује тај гас смањивањем лучења желудачне киселине и пепсина што хлади желудац свиње током оброка.
Чини се и да цимет штити зидове желуца и танког црева, закључили су научници.
Прочитајте још: За мршављење, лош холестерол, крвне судове...Ево шта све лечи ЈЕЧМЕНА ВОДИЦА
Иако је истраживање спроведено на свињама научници верују да је примењиво на људе. Утврдили су да је цимет смањио температуру у желуцу за 2 степена Целзијуса.
Стога кажу да није чудно што је цимет популаран у топлијим крајевима јер даје осећај хлађења.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ